Spilte seg stort opp etter kjempetabbe – Frisk til semifinale

Vålerenga valgte Frisk Asker i NM-semifinalen.

Spilte seg stort opp etter kjempetabbe – Frisk til semifinale

Vålerenga valgte Frisk Asker i NM-semifinalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lillehammer - Frisk Asker 1-2

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Frisk Asker-keeper Nicklas Dahlberg hadde en grusom åpning på den avgjørende NM-kvartfinalen mot Lillehammer med en tabbe da Adrian Saxrud Danielsen satte inn 1-0.

Men Dahlberg spilte seg strålende opp og var svært delaktig i at Frisk Asker snudde kampen til 2-1 og gikk videre til semifinalen etter å ha vunnet fire (!) kamper på borteis.

–​ Nicklas Dahlberg har gjort opp for seg med glimrende redninger, sier TV 2s ishockeykommentator Jonas Bariås​.

– Den ene redningen han tar med snapphansken er helt fantastisk. Nicklas har vært god i hele i serien, og han har holdt oss inne i mange av kampene. Jeg håper det kan fortsette inn i semifinalen, sier Frisk Asker-trener Jan André Aasland til TV 2.

Frisk Asker slet med å få uttelling på dominansen i midtperioden, men i tredje periode kom utligningen ved Mikkel Seiergren Christiansen, før Mats Josten Frøshaug satte inn seiersmålet med åtte minutter igjen å spille.

Vålerenga valgte å møte Frisk Asker i semifinalen. Dermed blir det Storhamar mot Stavanger Oilers i den andre semifinalen i sluttspillet.

Kjempetabbe av Dahlberg

Lillehammer tok ledelsen allerede etter tre minutters spill. Adrian Saxrud Danielsens skudd etter dropp gikk forbi Nicklas Dahlberg i Frisk Asker-målet.

– Det er en kjempe-keepertabbe. Vi snakket om at hvis du treffer mål, skjer det ting. Det er rett fra dropp. Nicklas Dahlberg er ikke dekket. Det er en keepertabbe. Litt vinglete puck, men den skal ikke gå inn, sier TV 2s hockeyekspert Erik Follestad Johansen.​

Frisk Asker dominerte midtperioden, noe skuddstatistikken på 21-3 i favør askerbøringene bekrefter, men Christoffer Bengtsberg spilte glitrende i Lillehammer-målet.

– Han har vært på jobb, kommenterte Erik Follestad Johansen.

Snudde i tredje periode

Snaut seks minutter inn i tredje periode måtte imidlertid Lillehammer-keeperen kapitulere, for Mikkel Seiergren Christiansens langskudd fikk en sprett i isen og gikk forbi Bengtsberg til 1-1.

Med åtte minutter igjen å spille satte Mats Josten Frøshaug inn det avgjørende 2-1-målet for Frisk Asker.

– Han har ikke levd opp til forventningene, men når han scorer på det tidspunktet er det ingen tilreisende fra Frisk Asker som bryr seg om det, sier TV 2-kommentator Jonas Bariås.​​

Like etter kampslutt ble det klart at Vålerenga velger Frisk Asker i semifinalen. Den første kampen går torsdag kveld.