HENTET: I 2013 signert Solskjær Mats Møller Dæhli til Molde.
HENTET: I 2013 signert Solskjær Mats Møller Dæhli til Molde. Foto: Ekornesvåg, Svein Ove

Solskjær-favoritten Møller Dæhli om gamlesjefens suksess: – Han har vært ekstremt modig

Mats Møller Dæhli (24) er, som de fleste andre, imponert av gamlesjefen Ole Gunnar Solskjærs prestasjoner i Manchester United.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Få spillere kjenner Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær som trener bedre enn Mats Møller Dæhli.

Da Solskjær var reservelagstrener i United, var det han som hentet Møller Dæhli opp fra junior-nivå. Siden hentet nordmøringen den finslepne teknikeren, som han sammenlignet med David Silva og Paul Scholes, til både Molde og Cardiff.

Etter det har deres veier skiltes, men som en mann med stort hjerte for Manchester United, følger Møller Dæhli sin gamles sjefs resultater med argusøyne nå.

Han er imponert.

– Ja. Man kan si det var en gunstig tid å komme inn på, men samtidig er du trener for Manchester United. Det er knallharde krav til resultater, og det har vært et tøft kampprogram, sier Møller Dæhli til TV 2.

Mats Møller Dæhli på landslagets trening i Spania.
Mats Møller Dæhli på landslagets trening i Spania. Foto: Solum, Stian Lysberg

– Han har gjort det helt fantastisk og jeg er utrolig glad på hans vegne. Det største er at han har vært ekstremt modig. Bare det å ta jobben, men også måten han snakker på og retorikken han bruker. Hvordan han bygger opp spillerne, og hvordan han varierer spillet taktisk. Han har vært veldig, veldig smart.

Funnet tilbake til seg selv

TV 2 snakker med Møller Dæhli på landslagets første pressetreff i Oliva Nova utenfor Valencia, før møtet med Spania på lørdag.

Også før de siste landskampene i 2018 snakket 24-åringen om gamleklubben. Da med en bekymret mine, og med José Mourinho som sjef.

Han mente klubben, siden Alex Ferguson sluttet, hadde mistet det som gjorde United spesiell.

Derfor er det én ting som gleder ham mest. At Solskjærs Manchester United minner veldig om Fergusons Manchester United.

– Når folk snakker om Uniteds identitet, er det veldig vanskelig å definere. Det var ikke alltid like tydelig under Ferguson. Det er en frihet i spillet, som ikke er så lett å analysere, men den har han klart å bringe tilbake igjen. Jeg tror det er en fordel for Manchester United at man ikke har en identitet som er lik alle andre. Det er veldig fint at United driver på sin måte, og det er utrolig sterkt av Ole Gunnar å klare å bringe det tilbake igjen.

– Vanskelig å definere, men noe må det jo være av fellesnevnere?

– Spille fremover, løpe fremover. Fighter. De er aggressive og spiller med frihet, samtidig som man tør å ta risiko i spillet.

– Hvis man ser på Guardiolas Manchester City, så er det veldig satt posisjonsspill. Det er mer innøvd. Jeg tror det er bra at United går litt mer sin egen vei, og har litt større frihet.

– Tror de blir veldig farlige

Etter den utrolige snuoperasjonen mot Paris Saint-Germain i Champions League, har det klabbet litt mer for United og Solskjær den siste tiden.

Først ble det tap for Arsenal i Premier League, deretter røk FA-cupen med tap i kvartfinalen borte mot Wolverhampton.

Likevel. 14 seirer, to uavgjorte og tre tap i alle turneringer lar seg høre for Solskjær. I engelsk presse omtales det som et spørsmål om tid før nordmannen får jobben permanent. Det kan skje før Uniteds neste kamp mot Watford 30. mars.

– Med fullt lag, og Ole som manager, så tror jeg de blir veldig farlig, sier Mats Møller Dæhli.

– Han har jo for vane å hente deg til klubbene sine. Venter du på telefon?

– Nei.

Kontant svar, men med et smil. Mats Møller Dæhli spiller for St. Pauli 2. Bundesliga og kjemper om opprykk til øverste divisjon i Tyskland denne sesongen.

Mohamed Elyounoussi, som hadde Ole Gunnar Solskjær som trener i Molde da han fikk sin første sjanse i en norsk landslagstropp i 2015, er ikke overrasket over suksessen til sin gamle sjef.

– Egentlig ikke. Ole Gunnar er en fantastisk manager og ikke minst en fantastisk person, sier Elyounoussi til TV 2.

– Han vet å si de rette tingen til spillerne for å motivere dem ekstra. Det husker jeg at jeg la merke til da han kom til Molde, da jeg var der. Det var jeg sikker på at han skulle klare å gjøre med spillerne han har. Det var kanskje det de trengte.

Se Spania-Norge lørdag kl. 20.10 på TV 2 og tv2sumo.no.