Norske Lasse er klar for italienske Skal vi danse

Instagram-kjendisen Lasse Løkken Matberg (33) blir italiensk TV-stjerne i vår, og han utelukker ikke at han blir å se på norsk TV fremover.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I den nye sesongen av den italienske versjonen av Skal vi danse, er det en nordmann som deltar:

Lasse Løkken Matberg (33) fra Verdal er en av 14 deltakere som skal konkurrere i «Ballando con le Stelle» på italiensk TV i mars.

Italienske medier beskriver Matberg som Instagrams mest berømte viking og løytnant i ​​den kongelige norske marine.

– Jeg har ikke svart belte i dansing, så nervene er absolutt til stede før premieren, sier Matberg til TV 2, på telefon fra en flyplass i Europa.

Han er nå på vei til Roma for å fortsette øvingen til premiereprogrammet, som sendes 30. mars.

Se Matberg prøve seg på noen dansetrinn i videoen i toppen av saken.

Instagram-kjendis

Det var for tre år siden at Matberg opplevde å bli en internasjonal Instagram-stjerne.

Det startet med at britiske Daily Mail omtalte nordmannen og beskrev han som en viking og Instagram-sjarmør, og etter det vokste følgermassen hans i en enorm fart.

Mange ble fascinert over det lange håret og fyldige skjegget, og medier over hele verden skrev om internettfenomenet.

Nå har trønderen over 600.000 følgere på Instagram, og på kontoen sin deler han bilder fra sitt liv, samt treningstips.

Italienske følgere

Matberg deltar i den fjortende sesongen av «Ballando con le Stelle», som sendes på den italiensk TV-kanalen Rai.

Han skal konkurrere mot italienske skuespillere, politikere, modeller og journalister, samt nonnen søster Cristina Scuccia som vant italienske The Voice for fem år siden.

– Jeg tror ikke at alle italienere vet hvem jeg er, men jeg blir godt introdusert til seerne av «Ballando con le Stelle»-teamet. Jeg har allerede vært på ettermiddags-TV i Italia, og det blir nok mer spalteplass fremover, sier han.

Tilbudet om den italienske TV-deltakelsen fikk han i februar.

– I fjor fikk jeg tilbud fra noen norske TV-produksjoner, men managementet mitt og jeg følte ikke at timingen var riktig da. Vi la en plan om at jeg skulle komme meg på TV-skjermen i 2019. Så da «Ballando con le Stelle» kom på banen i februar, så tenkte vi: Hvorfor ikke? Jeg har mange internasjonale følgere, og en god del i Italia, sier han.

Matberg anslår at han har mellom 30.000 og 40.000 Instagram-følgere fra Italia.

Går for seier

33-åringen er bosatt i Stavanger, hvor han jobber som idrettsoffiser i Sjøforsvaret. Han er løytnant av grad.

I tiden fremover skal han pendle mellom dansing i Roma og jobben i Stavanger.

– Vi har startet øvingen, og det er utfordrende. Jeg må lære tre danser til premieren, og jeg starter helt fra scratch, så vi har ingen tid å miste. Heldigvis er dansepartneren min en god trener, og jeg får lekser som jeg øver på hjemme, sier han.

Dansepartneren er Sara Di Vaira (39), som er med i sin tiende sesong. Hun har tre andreplasser i programmet, og nå satser hun på en seier, forteller Matberg.

– Vi må prøve å vinne. Ambisjonsnivået til dansepartneren min er høyt. Og nå som jeg har begynt treningen og lært litt koreografi, så ser jeg en progresjon, så jeg håper å være med i flere uker fremover, sier han.

Språkproblemer

Det er ikke bare dansingen som blir en utfordring for nordmannen fremover – også språket kan bli et problem.

– Ikke alle italienere snakker like bra engelsk, og jeg snakker ikke italiensk selv. Men dansing er mye kroppsspråk, så jeg tror vi skal klare å kommmunisere. Også må jeg kanskje lære meg noen italienske stofer for å sjarmere dommerpanelet, sier han og ler.

33-åringen har allerede sjarmert italienske kvinner, skal man tro meldingene han får i sosiale medier.

– Jeg får en den henvendelser fra damer, og i den siste tiden har det vært spesielt mange fra Roma. De sier at jeg må gi beskjed om jeg trenger en guide til byen. Det er hyggelig at folk tar kontakt, men jeg kommer ikke til å slå til på de tilbudene. Jeg har en profesjonell tilnærming til oppholdet i Italia, sier Matberg, som er singel.

Vil jobbe med norsk TV

Selv om Matberg blir italiensk TV-stjerne nå, så utelukker han ikke deltakelse i norske TV-produksjoner fremover. Han avslører at han er i dialog om å være med i en norsk produksjon i høst.

Han vil derimot ikke forlate jobben i Sjøforsvaret til fordel for et liv som kjendis og influencer på heltid.

– Det er sunt for meg å ha jobben i bunnen. På den måten kommer jeg meg opp om morgenen og føler at jeg gjør en samfunnsnyttig jobb. Det blir et annet liv om jeg skal leve av å være influencer. Og jobben i Sjøforsvaret gir meg energi, sier han.​​

Livet hans har forandret seg siden bildene av han gikk viralt i 2016.

– Jeg har gått fra å ha liten Instagram-konto der jeg postet selfier, til å få internasjonal oppmerksomhet. De siste tre årene har jeg blant annet gjort modelloppdrag i Norge og utlandet, og vært med i en norsk filmproduksjon. Jeg nyter reisen så lenge den varer, sier han.