Østerrikeren har akkurat fått beviset for å ha vunnet verdenscupen i alpint for åttende gang på rad. Men nå vurderer Marcel Hirscher å gi seg.

– Jeg er ikke sikker på om jeg er klar for ett år til, sier 30-åringen til SNTV.

Alpinstjernene Aksel Lund Svindal og Lindsay Vonn valgte begge å legge opp etter VM i Åre, og nå kan altså Hirscher bli neste profil som legger skiene på hyllen.

– Jeg har ikke tatt noen beslutning om jeg skal kjøre neste sesong. Jeg må rense hjernen og ta litt fri, så kan jeg ta en beslutning. Det er ikke enkelt å holde det nivået jeg er på, sier Hirscher.

– Jeg vil vinne
​Slalåmkongen vet hvor mye som kreves for å satse mot en ny sesong på toppnivå

– Å være en del av verdenscupen er ikke noe problem, men jeg vil vinne. Jeg må bli klar for å gå gjennom alle stegene som kreves. Alle tårer, all svette, alle tøffe treninger, all lidelse og forhåpentligvis seirer, sier stjernealpinisten.

Etter nok en suksess-sesong står Hirscher med 67 verdenscupseier i sin karriere. Det er 19 mindre enn Ingmar Stenmark, som er den mannen med flest seirer.

– Har ingen motivasjon
Også overfor CNN har Hirscher uttalt at han sliter med motivasjonen.

– I dag er feil dag for det spørsmålet. For øyeblikket har jeg ingen motivasjon. Men det kan forandre seg i løpet av en eller to uker.

– Jeg føler meg veldig bra. Kroppen min, den mentale biten og vi har så mye erfaring. Vi blir alle bedre og bedre, laget vokser mer sammen, og vi har ennå ikke nådd toppen. Det er virkelig den tøffeste situasjonen så langt i karrieren min.

I fjor ble østerrikeren far for første gang, og det er noe som kan spille inn på det store valget.

– Skikjøringen er ikke det viktigste i livet lenger. Dette er kanskje den hardeste avgjørelsen i livet mitt, sier Henrik Kristoffersens største slalåmrival.

Og Hirscher, som vant ni renn i verdenscupen i 2018/19, vet at utfordrerne trener knallhardt for å vippe østerrikeren ned fra tronen.

– Den største utfordringen er å forbedre seg hvert år. De andre sover ikke, sier Hirscher.

Etter at alpinsesongen ble avsluttet med renn i Andorra i helgen, venter rolige dager for Hirscher. For Henrik Kristoffersen er det annerledes. Mandag startet rettssaken mot Norges Skiforbund.