AVGJØRENDE: I kveld faller avgjørelsen mellom Frisk Asker og Lillehammer. Dersom Frisk Asker vinner, vil det være første gang et lag har gått videre uten å vinne på hjemmebane.
AVGJØRENDE: I kveld faller avgjørelsen mellom Frisk Asker og Lillehammer. Dersom Frisk Asker vinner, vil det være første gang et lag har gått videre uten å vinne på hjemmebane. Foto: Åserud, Lise/NTB Scanpix

– Det må være historisk

Det har ikke vært noen hjemmebanefordel i sluttspillserien mellom Lillehammer og Frisk Asker så langt. I kveld kan Frisk bli historiske.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Så langt har kun bortelagene vunnet i sluttspillserien mellom Lillehammer og Frisk Asker. TV 2s hockeyekspert Bjørn Erevik kan ikke huske en lignende serie.

– Jeg tror aldri noen har spilt sju kamper uten en eneste hjemmeseier. Jeg kan ikke huske at det har skjedd noen gang uansett land. Om Frisk vinner, må det være historisk, sier Erevik.

Se Lillehammer - Frisk Asker på TV 2 sport 2 og TV 2 Sumo fra 19.00. ​​

Alle kampene så langt i serien har vært jevne kamper, der det er blitt kjempet helt til døra. Erevik har latt seg imponere av lagene.

– Det er to veldig jevne lag, og det er ikke ofte det går til sju kamper i disse seriene. Her har det vært jevnt i alle oppgjør, forteller hockeyeksperten.

– Betyr veldig mye for Frisk

Sesongen til Frisk Asker har vært fylt av kontroverser og drama. I sommer hentet klubben en ny trener i Scott Hillman, samt stjernespilleren Shawn Szydlowski. Begge forlot klubben før julaften var omme. Erevik mener klubben nå kan redde mye av sesongen, hvis det blir avansement.

– Et avansement her betyr veldig mye for Frisk. De var tippet veldig høyt før sesongstart. Det er skuffende av dem ikke å få en hjemmebanefordel i kvartfinalene, så et avansement gir dem litt oppreisning etter den skuffende sesongen, slår Erevik fast.

TV 2s ishockeyekspert Erik Follestad mener den som ryker ut vil være svært skuffet over sesongen.

– Uansett hvem som ryker, vil taperen ha hatt en dårlig sesong. Lillehammer var i finalen i fjor. For dem å ryke allerede i kvartfinalen, er dårlig. Frisk har skuffet gjennom hele sesongen, så de redder litt av sesongen sin med avansement, mener Follestad.

– Står og faller på avansement

Etter at Scott Hillman fikk sparken, tok Jan André Aasland over ansvaret som hovedtrener, som historiens yngste trener i Get-ligaen. Follestad tror kveldens kamp kan avgjøre 29-åringens fremtid i klubben.

– Jeg tror jobben til Aasland står og faller på avansement i dag. Det laget han tok over var ikke et lag som kunne gå til semifinale. Det har han fått endret på. Dersom de går videre så bør han være en god kandidat, hevder den tidligere hockeyspilleren. ​

Erevik har også latt seg imponere over forandringen Frisk-treneren har fått til i løpet av sin trenerperiode.

– De har gradvis blitt mye bedre defensivt. Det har betydd mye i denne serien. I høst så det ikke ut i forsvar, det har blitt langt bedre under Aasland. Nicklas Dahlberg har også hevet seg et par hakk i mål, noe som har betydd mye, forteller eksperten.

Erevik tror kveldens oppgjør blir en jevn batalje, akkurat som de foregående kampene mellom lagene.

– Jeg synes det er helt umulig å spå hvem som går videre. Vi får en kamp hvor keeperne kommer til å være helt sentrale. Det blir utrolig spennende, forteller hockeyeksperten, mener Erevik.

Follestad er enig med kollegaen sin.

– Det er en vidåpen kamp. Det er femti-femti sånn jeg ser det, sier han.