CHAMPIONS LEAGUE-RUTINE: Elise Thorsnes (Røa 2009, Stabæk, 2014 og Avaldsnes, 2016 og 2017) har flere store oppgjør bak seg i Europas gjeveste klubbturnering allerede.
CHAMPIONS LEAGUE-RUTINE: Elise Thorsnes (Røa 2009, Stabæk, 2014 og Avaldsnes, 2016 og 2017) har flere store oppgjør bak seg i Europas gjeveste klubbturnering allerede. Foto: Scanpix/montasje

Tapte 0-10 i Champions League for ni år siden:

– Jeg var så ung og visste ikke helt hva det dreide seg om

Elise Thorsnes er klar for Champions League med sin fjerde norske klubb. Denne gangen har hun også tro på avansement.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Barcelona-LSK Kvinner på TV 2 Zebra og TV 2 Sumo onsdag fra 18.30 (kampstart 19.00)

BARCELONA (TV 2:)

Lillestrøm skal onsdag ut i den første av to Champions League-kvartfinaler mot Barcelona, som det første norske laget på ni år til å nå tilsvarende stadium i turneringen.

Den gang var det Røa som prøvde seg, men Oslo-klubben tapte 0-10 over to oppgjør mot den tyske giganten Turbine Potsdam.

Med på det laget var blant andre Elise Thorsnes, som er betydelig mer offensiv forut for det som blir offisielt comeback både i Champions League og i norske klubbfarger for LSK denne uken.

– Jeg var så ung og visste ikke helt hva det dreide seg om. Nå er jeg blitt litt eldre, men jeg kjenner fortsatt på den nervøsiteten. Det er kanskje enda større nå enn da, for da visste jeg nesten ikke hva Champions League var for noe. Nå er det mye større, og jeg føler at vi faktisk har en god sjanse til å slå Barcelona, sier 30-åringen til TV 2.

Artikkelen fortsetter under videoen!

– Det kribler nok litt ekstra nå

Vi treffer henne sammen med lagvenninne Ingrid Syrstad Engen, i det som er nydelig våromgivelser like ved Mini Estadi, arenaen vegg i vegg med Camp Nou, der 4-5000 mennesker er ventet å overvære onsdagens første kvartfinalekamp.

– Jeg kjenner jo at det er litt annerledes enn en vanlig seriekamp. Det er noe spesielt å spille Champions League, og i hvert fall mot en så stor klubb som Barcelona. Det kribler nok litt ekstra nå, og så tror jeg det blir en veldig spennende kamp. Det er ekstra kjekt å ha en sånn god mulighet, sier råskinnet med 115 landskamper for Norge.

I midten av november, kun få dager etter at etter at LSK-kvinnenes trekning mot Barcelona var et faktum, signerte vestlendingen for kanarijentene. Returen til Norge kom overraskende på mange, etter opphold i Canberra United (Australia) og Utah Royals (USA), men en skadeplaget Thorsnes hadde flere grunner for å velge trygge rammer i hjemlandet.

– Først og fremst var det for å bli frisk. Jeg måtte ha en operasjon, og det var en trygghet å vite at man er i et lag der du vet at det medisinske er det beste du kan få i Norge. Så har LSK stort sett vunnet alt som er å vinne de siste årene, og jeg har lyst til å vinne titler. Og så er jo Champions League stort. Det er er ikke så ofte du får muligheten til å spille kvartfinale der, så det var nok en stor del av grunnen til at jeg valgte Lillestrøm, sier den rutinerte og anvendelige spilleren.

Nøkkelen ligger i å sikre best mulig utgangspunkt før returkampen

Thorsnes har spilt Champions League-fotball for både Røa, Stabæk og Avaldsnes, men er nå offensiv i tankegangen og ser på en plass i semifinalen (som første norske lag siden Kolbotn i UEFA Women’s Cup i 2006/07-sesongen) som oppnåelig.

– Det viktigste er å få et godt resultat her på bortebane, og så kommer de til Norge og snø på Åråsen. Vi møtte dem med Avaldsnes, og jeg husker at da de kom dit, så var de ikke så veldig «happy» for kaldt vær og regn. Så jeg tror vi må utnytte de mulighetene vi får, for de kommer sikkert ikke til å bli så mange, og så må vi holde tett bak, sier angriperen, som også er blitt brukt med hell i de bakre rekker ved behov.

Syrstad Engen utsatte utenlandseventyret: – Kjenner på at jeg er veldig glad for det

Lagvenninne Ingrid Syrstad Engen har også Champions League som en stor motivasjonsfaktor. 20-åringen signerte for tyske Wolfsburg allerede før jul, men valgte å utsette oppholdet i den tyske storklubben med et halvår.

– Det er noe som har ligget langt fremme i tid helt siden vi kvalifiserte oss for denne kvartfinalen, men nå er vi her. Det kjennes bra ut. Vi føler oss bra alle sammen, og jeg gleder meg veldig.

– Du angrer ikke på at du valgte å bli værende i Norge et halvår til nå?

– Nei, nå kjenner jeg på det at jeg er veldig glad for at jeg er her, og at jeg får være en del av dette her. Vi skal kjempe om en semifinale i Champions League, stråler stortalentet.

– Det høres ekstremt bra ut å ha slått dem

Syrstad Engen fikk sitt virkelige gjennombrudd forrige sesong, og er i ferd med å etablere seg som en nøkkelspiller også for landslaget. Nå er hun, som sin ti år eldre lagvenninne, klar på at Barcelona kan slås.

– Vi må jo håpe på at vi kan få med oss et best mulig utgangspunkt, og så tar vi dem på hjemmebane. Jeg har troen. Vi har jobbet veldig mye med å få troen, og se hvor vi kan straffe dem.

– Hvordan tror du det blir å spille mot Barcelona, som har et så stort navn i fotballen?

– Det er stort, det. Det høres veldig bra ut. Og så høres det jo ekstremt bra ut å ha slått dem også, sier midtbaneprofilen med 14 landskamper offensivt.

Skryter av hverandre før storkampen

Syrstad Engen får skryt av lagvenninne Thorsnes, som er veldig glad for at kometen valgte å utsette sitt utenlandseventyr til etter sesongslutt.

– Det er veldig viktig. Hun har tatt utrolige steg de siste årene, og nå når vi spiller på lag sammen så ser jeg at hun tar steg måned for måned. Jeg tror at hun kommer til å bli en viktig spiller både for Wolfsburg og Norge i mange år fremover. Hun er veldig ydmyk, og jeg tror det viktigste for henne er at hun alltid er ute etter å lære og høre på de eldre, sier 30-åringen.

Syrstad Engen skryter også av Thorsnes, og trekker frem viktigheten i å ha en rutinert spiller i laget som har vært med på store anledninger tidligere.

– Det betyr kjempemye å få inn en spiller som er vant til å spille sånne kamper som dette. Det er veldig trygt å ha henne på topp, og hun er i scoringsform for tiden også. Så det ser bra ut, sier 20-åringen.

Se Barcelona-LSK Kvinner på TV 2 Zebra og TV 2 Sumo onsdag fra 18.30 (kampstart 19.00)