– Jeg mener at de beste reisene er der ting går til helvete, forteller Esben Selvig i «En kveld hos Kloppen» onsdag.

Selvig, som ofte omtales som Dansken, er kjent fra hiphop-gruppen Klovner i Kamp og en rekke TV-programmer. I 2014 var han dommer i Idol på TV 2.

Kjørte alene

En av reisene som ikke gikk helt etter planen, var en safaritur med bonusdatteren Nicoline.

– Det er de reisene du husker, smiler han.

For turen til Sør-Afrika ble svært dramatisk.

– Det var kun oss to, og på slutten av turen foreslo jeg at vi kunne dra på safari, forteller Selvig.

Og safari ble det, men i motsetning til de aller fleste valgte Selvig å kjøre inn i safariområdet selv – i en leiebil og uten både vakter og guider.

– Fordelen med å kjøre selv er at du kan stoppe hvor du vil og du kommer mye tettere på, forklarer artisten.

Voldsom kraft

– Vi kjørte inn veldig tidlig og solen var på vei opp. Vi ser et svart neshorn som går og lunter i veien foran oss. Jeg legger meg bak, og neshornet krysser over veien stille og rolig 50 meter foran oss. Og så så det meg rett inn i øynene, senket hodet og ga bånn spiker mot bilen, forteller Selvig.

I et desperat forsøk på å komme seg unna ga artisten og programlederen bånn gass, men neshornet traff bilen med en voldsom kraft.

– Den traff ganske knallhardt på høyre flanke av bilen. Bilen tippet opp på to hjul før den landet ned igjen. Neshornet løp heldigvis bort, og så ble vi sittende igjen i bilen som var åpenbart helt ødelagt.

Ringte hjem

Neshornet hadde forårsaket enorme skader på bilen, men det var ikke det verste. I alle fall ikke i følge Dansken.

– Det verste var at Nicoline sa «vi må ringe mamma!», men jeg var mer sånn «nei, nei, nei – ikke ring mamma nå, vi må tenke først!», avslutter han.

I sesongen andre episode av «En kveld hos Kloppen» møter du forfatteren Anne B. Ragde og skuespilleren Vidar Magnussen, i tillegg til Esben Selvig og Solveig Kloppen.

Programmet kan du se på TV 2 Sumo allerede nå eller på TV 2 hver onsdag klokken 21.40.