IKKE SLITEN: Mauricio Pochettino gir sine instrukser til Christian Eriksen. Foto: Daniel LEAL-OLIVAS / AFP
IKKE SLITEN: Mauricio Pochettino gir sine instrukser til Christian Eriksen. Foto: Daniel LEAL-OLIVAS / AFP

– Det er bullshit

Klar tale fra Spurs' midtbanestjerne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

​Torsdag fra kl. 18.45: Se Kosovo - Danmark på TV 2 Sport Premium 2 og Sumo

Flere har hevdet at Tottenham-stallens bredde ikke er god nok, og at det er en del av grunnen til at London-laget forsvant ut av tittelkampen.

– Det er bullshit, sier Christian Eriksen til Ritzau.

Han går ikke med på at han selv eller klubbens andre nøkkelspillere er blitt preget av slitasje.

– Man venner seg til å spille så mye. Jeg har tross alt spilt mange kamper i flere sesonger på rad. Det føles mer unaturlig når man ikke spiller, forklarer dansken.

– For et par måneder siden var det også kaos
​Etter kun ett poeng på de fire siste ligakampene har laget som så ut til å kjempe om ligagull, nå mer enn nok med å havne innenfor topp fire.

– For et par måneder siden var det også plutselig kaos. Så vant vi er par kamper og da var vi i himmelen igjen. Det er sånn det er i en Premier League-klubb.

Den danske stjernen har spilt 38 kamper og nesten 3000 minutter så langt denne sesongen. Og London-laget har fortsatt åtte gjenstående ligakamper og minst to kamper til i Champions League. Der venter et høyinteressant oppgjør mot Manchester City.

– Det er fin stemning. Selvfølgelig ville vi gjerne vinne alle kampene, men vi har faktisk spilt ok. I den gode perioden vant vi gjerne i overtiden. Det er små marginer det dreier seg om, sier playmakeren som står med syv mål og tolv målgivende pasninger i inneværende sesong.

Interesse fra giganter
​Eriksens Spurs-kontrakt varer kun ut neste sesong. Det ryktes om stor interesse rundt 27-åringen, og gigantklubber som Juventus, Barcelona og Real Madrid skal alle være interessenter. Britiske medier hevder at Tottenham vil kreve 200 millioner pund om han skal selges.

Mauricio Pochettino håper likevel på at han får beholde sin danske stjernespiller. For to måneder siden bekreftet manageren at forhandlingene om ny kontrakt var i gang.

– Det er forhandlinger. Det vil være fantastisk om han signerer en langtidskontrakt, men han har all rett til å gjøre som han vil, sa argentineren i januar.

Eriksen var ordknapp da Ekstra Bladet nylig spurte om klubbsituasjonen.

– Jeg gidder ikke snakke om det. Dere skriver alt mulig likevel, så det er ingen grunn til å snakke om det, sa Eriksen.

Noe som muligens kan gjøre det mer fristende å bli værende i Nord-London, er klubbens nye stadion. I april flytter hvittrøyene endelig inn på sin nye praktarena.

– Jeg har vært ute der og sett. Det er en eksepsjonell stadion, og det kommer til å bety mye for klubben de neste årene. Jeg tror utvilsomt at det vil føre til at klubben kan ta det neste steget.

Klar for landskamper igjen
​Men nå venter uansett to Danmark-kamper for Tottenhams midtbanestjerne. Først privatlandskamp mot Kosovo, før EM-kvaliken starter borte mot Sveits. Og til tross for Eriksens knallharde kampprogram, er dansken klar på at han føler seg klar for å hjelpe landet sitt.

– Beina har det bra. Vi spilte ikke i helgen. Det er en stund siden vi ikke har hatt kamp hver tredje eller fjerde dag. Det er deilig og litt underlig. Jeg er faktisk litt rastløs for jeg vil gjerne spille, sier 27-åringen.