REKORDPUBLIKUM: Kampen mellom Atlético Madrid og Barcelona søndag er den mest sette klubbkampen for kvinner noensinne. Barcelona vant 2-0 i hovedstaden.
REKORDPUBLIKUM: Kampen mellom Atlético Madrid og Barcelona søndag er den mest sette klubbkampen for kvinner noensinne. Barcelona vant 2-0 i hovedstaden. Foto: Gabriel Bouys(AFP

LSK-kvinnene inspirert av verdensrekord

Over 60 000 så LSKs Champions League-motstander Barcelona borte mot Atlético Madrid søndag. De norske jentene inspireres av det rekordstore oppmøtet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Barcelona-LSK Kvinner på TV 2 Zebra og TV 2 Sumo onsdag fra 18.30 (kampstart 19.00)

Onsdag spilles det første av to kvartfinaleoppgjør i Champions League for kvinner, og LSK Kvinner tar turen til den spanske storklubben Barcelona.

Hjemmelaget kommer rett fra toppkamp i hjemlig toppdivisjon, der de søndag var med på å sette ny verdensrekord i borteoppgjøret mot Atlético Madrid.

Hele 60739 mennesker tok nemlig turen til Estadio Wanda Metropolitano i Madrid, og fikk se bortelaget vinne 2-0 og forkorte madridenernes ledelse på toppen av tabellen til tre poeng.

Det er ny verdensrekord innen klubbfotballen på kvinnesiden, og slår ifølge BBC den gamle rekorden som ble satt da 48 121 tilskuere så cupkampen mellom Athletic Bilbao og Atlético på San Mames i januar.

KJEMPESTEMNING: Atlético-supporterne strålte på det som også er denne sesongens finalearena i Champions League for herrer.
KJEMPESTEMNING: Atlético-supporterne strålte på det som også er denne sesongens finalearena i Champions League for herrer. Foto: Gabriel Bouys(AFP

LSK-kapteinen: – Et resultat av bra arbeid over lengre tid

LSK-jentene som skal i aksjon mot nettopp Barcelona onsdag, er inspirert av scenene de fikk bevitne foran TV-skjermen fra sitt hotell i den katalanske fotballbyen.

– Det var jo bare helt rått. Vi så jo kampen her på TV sammen, og det var helt sykt. Det var veldig mange folk.

– Er det å se at slikt går an å få til ekstra motiverende for dere som driver med fotball på kvinnesiden på høyt nivå?

– Ja. Absolutt. Jeg tror det er et resultat av et bra arbeid over lengre tid. Da ser man at det er mulig, sier LSK-kaptein Ingrid Moe Wold til TV 2.

Inspirert Reiten: – Det gleder hjertet mitt

Også forrige sesongs toppscorer i Toppserien, Guro Reiten, inspireres av scenene fra den spanske hovedstaden søndag kveld.

– Ja. Selvfølgelig. Vi har jo lyst til at flest mulig skal komme og støtte oss og møte opp. Vi tror jo at vi spiller god fotball, men folk må komme og se. De fleste som dukker opp pleier som regel å si «shit, dere var jo ganske bra». Det der var helt sykt kult. Det gleder hjertet mitt å se så mange på en damekamp. Det er bra noen går foran, slik at andre kan komme etter, for vi fortjener jo litt mer publikum enn det vi har, sier hun.

LSK-trener Hege Riise, som selv har både VM-, EM- og OL-gull på CVen som spiller, og blant annet spilt landskamp for opp mot 90 000 tilskuere under mesterskapet i USA i 1999 (Norge spilte bronsefinale mot Brasil like før finalen mellom vertsnasjonen og Kina, som med sine 90 185 tilskuere er den mest sette kvinnefotballkampen noensinne, men akkurat hvor mange som så Norges kamp først er usikkert, journ.anm.), deler spillernes begeistring etter søndagens enorme oppslutning.

– Det er jo en drøm. Man vil jo komme dit. Og man ser jo at flere og flere av de store klubbene i flere land satser, og at tilskuerne heier på lagene sine. Uavhengig av om det er jenter, gutter, menn eller kvinner. Det er logoen man støtter opp rundt, og det er fantastisk å se at det skjer. Så håper jeg nå at vi får et bra resultat og at Åråsen også fylles opp neste onsdag, sier 49-åringen som tidligere er kåret til tidenes beste norske kvinnelige fotballspiller.

Riise ser på Barca-kampene som en unik mulighet

Nå er hun ansvarlig for et LSK-lag som, etter å ha slått russiske Zvezda-2005 Perm og danske Brøndby i de foregående rundene, er klare for det første av to kvartfinaleoppgjør mot Barcelona onsdag.

– Jeg gleder meg sinnssykt. Vi har jobbet hardt for det. Nå er det en unik mulighet for oss til å gå ut og gjøre vårt aller, aller beste. Så får vi se.

– Hvor gode må dere være for å kunne matche dem på onsdag?

– Vi må være på vårt beste. Forsvarsmessig må vi være sterkere enn noen gang, ha riktige avstander og være gode i boks-spillet. Så vet vi at vi når vi får sjansen på kontringer, og kanskje også i det etablerte spillet offensivt, så er vi vel så gode. Og så vet vi at den kampen de spilte på søndag, tempomessig, er et par knepp opp. Men det er mulig for oss å være med og prege kampen, sier Riise.

Det synet deles av stjernespiller Reiten, som ikke tar på vei selv om en merittert storklubb står på motsatt banehalvdel.

– Det er bare en fotballkamp som skal spilles. Vi må prøve å få ut vårt potensiale, for det er veldig bra. Vi får håpe vi får til en bra kamp her, og så er det en ny kamp på Åråsen om en uke, sier hun offensivt.

Se Barcelona-LSK Kvinner på TV 2 Zebra og TV 2 Sumo onsdag fra 18.30 (kampstart 19.00)