Zlatan Ibrahimovic og Marcus Rashford i jublende omfavnelse etter Europaligaseieren i 2017.
Zlatan Ibrahimovic og Marcus Rashford i jublende omfavnelse etter Europaligaseieren i 2017. Foto: Jonathan Nackstrand

Zlatan mener Rashford har grenseløst potensial

Superstjerne og tidligere Manchester United-spiss Zlatan Ibrahimovic gleder seg over utviklingen til Marcus Rashford (21).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ibrahimovic, som nå er blitt 37 år og spiller for LA Galaxy, forlot Manchester United i mars i fjor.

Nå er han intervjuet av Daily Mail, blant annet om situasjonen i gamleklubben.

Svensken peker ut midtbanestjerne Paul Pogba (26) og spisstalentet Marcus Rashford (21) som de to han ser på som bærebjelkene i laget i årene som kommer.

– Rashford er fremtiden

Zlatan Ibrahimovic.
Zlatan Ibrahimovic. Foto: Meg Oliphant

Ibrahmovic burde kjenne igjen en god spiss når han ser en. Nå mener han at Marcus Rashford begynner å vise virkelig klasse.

– Han er fremtiden til Manchester United. I starten så jeg på ham som en individualist, men nå jobber han mer for kollektivet. Han bruker kvalitetene sine for lagets beste, ikke bare sitt eget beste, sier Ibrahimovic, som mener spissens potensial er «uten grenser».

Under Mourinho ble Rashford mest brukt som kant da han fikk slippe til. Under Solskjær har unggutten blitt plassert som en bakromstruende midtspiss – med stor suksess.

Seks av hans ni mål i ligaen er kommet etter managerskiftet. I tillegg scoret han målet som sendte United til Champions League-kvartfinale. 21-åringen har også scoret jevnt og trutt i FA-cupen.

Trives med ny taktikk

Rashford takker Ole Gunnar Solskjær for målformen. Under nordmannen har han fått en meget fremskutt rolle i Uniteds offensive taktikk.

Til GQ Hype røper han sine forbilder og hvem han tror han kan lære mest av blant de andre spissene som spiller i Premier League.

– Den beste allroundmidtspissen er Sergio Agüero. Selv når han har en dårlig dag, kan han score tre eller fire mål. Det er et trekk jeg mer enn gjerne skulle hatt, sier Rashford.

Spissen forteller også at han beundrer Tottenhams Harry Kanes posisjonering og bevegelser, samt Arsenals målmaskin Pierre-Emerick Aubameyang.

Rashford forteller også om Solskjærs spillestil og spissenes rolle i den.

– Når det andre laget har ballen, tenker vi på forsvarspliktene, men også hva vi skal gjøre om vi vinner tilbake ballen. Hvor rommene er, hvor vi kan løpe. Det er den største forandringen. Det er risikabelt, men det verdt risikoen om det fungerer.

Klokkertro på Pogba

Ibrahimovic har også et godt øye til Paul Pogba, som de fleste andre nok hadde forventet skulle være litt mer moden i spillestilen nå som han er blitt 26 år.

– Pogba kan bli den beste spilleren i verden i sin posisjon. Han er en bra mann, han trener hardt, han lytter, han vil bli bedre, han vinner. Han vil gjøre det bra i hver kamp, slår Zlatan fast overfor Daily Mail.

Som resten av Manchester United, har Paul Pogba begynt å levere stabilt på et høyt nivå etter at Ole Gunnar Solskjær tok over etter José Mourinho før jul i fjor. Frem til da var sesongen preget av dårlig spill og krangling med Mourinho.

Pogba ble hentet for en milliard kroner fra Juventus i 2016, men til tross for talentet han besitter, har han så langt vært for ustabil i United-trøyen.