Grove rundstykker med nøtter og tørket frukt

Mettende og sunne rundstykker – perfekt til frokost, nistepakke eller til ostefatet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Grove rundstykker med frukt og nøtter (nøtter sløyfes ved allergi).

Deigen kan lages med kald væske, heves natten over i 7-8 timer.

  • 1 l skummet melk eller vann
  • 2 ss rapsolje til baking
  • 200 g Kesam (kan erstattes med 2 dl vann)
  • 1 ss honning (kan sløyfes)
  • 1 pk tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 1 ts kardemomme
  • ca 1 kg fiberbakst eller grov bakstmel
  • 3 dl havrekli
  • 2 dl hvetekli
  • 1 dl linfrø eller solsikkekjerner
  • 2-3 dl tørket frukt, hakket fiken/aprikoser, svisker, rosiner i biter
  • ca 150 g hakkede valnøtter/hasselnøtter (kan erstattes med ca 50 g tørket frukt og 50 g store havregryn for de med nøtteallergi)

Varm kesam, melk/vann og honning til fingervarmt.

Hold igjen ca 2 dl fiber/grovbakst mel.

Bland sammen resten av melet, tørrgjær, salt, kardemomme, grovhakket tørket frukt og nøtter. Tilsett den fingervarme væsken og elt/rør sammen til en klissete deig. Deigen trenger ikke forheves.

Bruk to skjeer, form deigen til boller og legg på et bakepapirkledt stekebrett. Etterhev under klede i ca 1 ½ time. Stek på midterste rille i varm stekeovn 225 grader i 12-15 min. Steketiden er avhengig av hvor store «bollene» er. Avkjøl på rist.

Egner seg godt til frysing.

GROVE RUNDSTYKKER: Lag runstykker til frokost, lunsj, som nistemat eller til ostefatet. Foto: TV 2
GROVE RUNDSTYKKER: Lag runstykker til frokost, lunsj, som nistemat eller til ostefatet. Foto: TV 2