Slik tar kjendisene oppgjør i ny video

120 norske kjendiser ønsker å endre hvordan man får oppmerksomhet i dagens samfunn. Kjendisene bruker sterke virkemidler for å få frem budskapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Har du en skandalepreget blogg, en lettkledd Instagram-profil, eller meninger som befinner seg i ytterpunktene av samfunnets normer, får du ofte oppmerksomhet i 2019.

Spesielt om du har et navn som tidvis figurerer i media.

Dette skal endres

Joakim Kleven (26), kjent fra blant annet «Sophie Elises verden» på TV 2, ønsker å gjøre det lettere for unge talentfulle personer uten et kjendis-nettverk å bli sett og hørt.

Dette skal skje via en ny plattform, som heter «Generation 2.0».

– Det blir en plattform som retter seg mot ungdom fra 13 til 27 år. Her skal man få en mulighet til å vise frem sitt talent, uansett hva det måtte være. Her skal ingen «stemmes ut» – bare presenteres, løftes frem, og anerkjennes, sier han til TV 2.

Kleven forteller at oppmerksomhet tidligere har blitt gitt til de som spiller på kropp og utseende.

For å representere denne kulturen, har 120 norske kjendiser stilt opp i musikkvideoen du kan se øverst i saken.

Sophie Elise Isachsen, Anniken Jørgensen, Kristine Ullebø, Emma Ellingsen og Ulrikke Falch er bare noen få av skuespillerne i videoen. På hver sin måte viser kjendisene hva de har vært gjennom og hvordan de krever å få stemmen sin hørt.

– Musikkvideoen min gir et usminket bilde av vår «se og bli sett»-kultur. Den viser et stort spekter av dagens generasjon, alt fra reality-deltakere til sterke feminister, gutter, jenter og alt i mellom. Noen vil bli sett, mens andre bruker stemmen sin og engasjementet sitt politisk, men alle i videoen og generasjonen vår vil nok helst bli anerkjent for den man egentlig er, enn den man ser ut til å være.

Mistet seg selv

For 26-åringen er det flere faktorer som har gitt motivasjon til prosjektet.

– Jeg selv har følt at jeg har mistet meg selv i det siste. Vil jeg bli sett for å bli sett, uansett hva det måtte «koste», eller vil jeg bli sett for talentet mitt? Det jeg er god til er å skape film, sier han, og fortsetter:

– Jeg vil vise at det er tøft å ha en sterk stemme. Tenk hvor sterke vi som generasjon blir om vi står sammen og løfter frem hjertesakene våre, i stedet for å fokusere på «likes» og utseende.

Lanseringen av Klevens videoprosjekt kommer samme uke som det blåser en kraftig storm i Blogger-Norge.

Sophie Elise Isachsen beskyldes for overfører sine egne komplekser til sin unge følgerskare ved å fortelle om blant annet rumpe- og puppeoperasjonene hun har tatt. Bak kritikken står blant annet Kristin Gjeldsvik.

– Jeg er lei av deg, Sophie Elise. Du har fått lov til å fable rundt om dine komplekser og være åpen om dine inngrep uten at dette har blitt slått hardere ned på, sa Kristin Gjelsvik i en YouTube-video 14. mars.

Tirsdag kveld la Sophie Elise seg flat etter kritikken i NRK-programmet Debatten.