NERVEFRITT: Det er ingen nerver å spore i Liverpool-leiren, skal vi tro Jürgen Klopp. Her feirer han seieren over Fulham med Trent Alexander-Arnold.
NERVEFRITT: Det er ingen nerver å spore i Liverpool-leiren, skal vi tro Jürgen Klopp. Her feirer han seieren over Fulham med Trent Alexander-Arnold. Foto: Andrew Couldridge

Klopp blånekter for tittelkamp-nerver i Liverpool-leiren

Mens britiske medier graver etter tittelkampnerver hos Liverpool-spillerne, tror ikke TV 2s fotballekspert at det er noen nerver å finne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

31 kamper spilt, syv kamper gjenstår. Liverpool topper Premier League med to poeng og én kamp mer spilt enn Manchester City.

Det er situasjonen for Jürgen Klopp og Liverpool, som jakter sin første ligatittel siden 1990.

Nettopp det faktumet har fått britiske medier til å stille Liverpool-manageren spørsmål rundt lagets nerver.

For det er ikke til å stikke under en stol at spillerne, supporterne og klubben i sin helhet har et ekstremt ønske om og endelig ta det gjeve trofeet for første gang på 29 år.

«Denne mannen har nerver av stål»

Etter 31 kamper har fremdeles Liverpool en god mulighet for å gjøre nettopp det. De er fremdeles for alvor med i kampen. Men hver kamp fremover blir avgjørende i tittelkampen, både for Manchester City og de rødkledde.

Dermed var det nok mange Liverpool-supportere som satt på kanten av stolen da Ryan Babel utliknet for Fulham søndag. Men James Milner sendte de raskt tilbake til himmelen da han sikret Liverpools 2-1-seier fra straffemerket.

«Denne mannen har nerver av stål», skrev Trent Alexander-Arnold på Instagram etter søndagens viktige seier.

– La oss nyte dette og stå på fremover sammen, oss selv, fansen og hele klubben og la oss omfavne dette, sa Milner til The Mirror 5. februar.

Den rutinerte 33-åringen mener at Liverpool må nyte det intense presset som kommer når man kjemper om tittelen i Premier League, istedenfor å la presset bringe frem nervene.

Men har alle spillerne «nerver av stål»? Ja, hevder Jürgen Klopp.

– Vi viste alle som tror at vi kanskje kommer til å vise litt nerver at vi ikke gjør det. La oss fortsette fremover, sa Liverpool-manageren til Talksport etter seieren over Fulham.

– Vi fikk ikke panikk, jeg likte hvordan vi reagerte, sa Klopp til BBC Sport om hvordan laget hans taklet Fulhams utlikning.

– Vi slapp Fulham litt inn igjen i kampen, det handler om intensiteten og har ingenting med nerver å gjøre, sa Klopp til The Guardian.

– De fremstår som en robust gruppe

Spørsmålene om nerver kommer fra alle hold i britiske medier. Men så langt vil ikke Klopp høre snakk om at laget lar seg påvirke negativt av tittelkampen. Derimot avkrefter han det hver gang. TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt tror det er sannheten.

– I en spillergruppe vil det alltid være noen som kanskje føler på det, men jeg tror Klopp er flink som person til å ta det vekk. Han er flink til å legge kamper bak seg, og det baklengsmålet som kom mot Fulham kunne kommet når som helst, forrige kamp, i den tiende kampen for sesongen, eller nå, sier Thorstvedt og legger til:

– I går måtte de ha en scoring, og de fikk det. Så kan man kanskje si at det var en gavepakke, men kanskje hadde den scoringen kommet uansett. Så er det en del bortekamper der de ikke har scoret så mye mål, og der det har gått litt mer trått. Men det tror jeg ikke har noe med nerver å gjøre, det kan være spillemessige ting som fysikk og form.

– Forstår du hvorfor britiske medier spør om nettopp det med nerver?

– Noe må de jo spørre om. Jeg forstår også at Klopp kan bli litt lei av å forsvare det mentale i gruppen. De fremstår som en robust gruppe. Vanligvis spiller Van Dijk med en aura som borte mot Bayern. Det som skjedde i går var unormalt. Shit happens, sier Thorstvedt.

En ellevill sesong

Thorstvedt er uenig i at Liverpool har vist noen tegn til nerver i løpet av sesongen.

– Nerver er en faktor, men Liverpool viser ikke mentale svakhetstegn, og jeg tror ikke nervene kommer til å bli avgjørende for om de vinner Premier League eller ikke.

Og skulle det ikke gå i år heller, kan Liverpool se tilbake på sesongen 2018/2019 med stolthet, mener TV 2s fotballekspert.

– De har en helt ellevilt bra sesong, og nå er det to lag som har en så bra sesong. Selv om de ikke skulle klare det, har de hatt en fantastisk sesong. Det må vi ikke glemme. Skulle det ikke gå, har ikke det noe med det mentale å gjøre, men at de konkurrerer mot et godt lag i Manchester City. Liverpool har spilt som et mesterlag denne sesongen, sier Thorstvedt.