Fansen streiket etter tapet mot Manchester United – da fikk Mbappé nok

Paris Saint-Germain har fortsatt ikke kommet over det sviende tapet mot Manchester United i Champions League.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se høydepunkter fra kampen i Sportsnyhetene øverst på siden!

PSG-Marseille 3-1

Paris Saint-Germain slikker fortsatt sårene etter det ydmykende tapet for Ole Gunnar Solskjærs Manchester United i Champions League.

Og det var tydelig dårlig stemning mellom spillere og fans hjemme på Parc des Princes under Le Classique søndag kveld.

Derbyet mot Marseille er en av de viktigste kampene for sesongen, men PSGs store og vanligvis svært lydhøre ultras-gruppering streiket i åpningsminuttene av kampen, tilsynelatende i protest mot den svake innsatsen mot Manchester United.

Først femten minutter ut i kampen fant supporterne plassene sine.

Dette var den første hjemmekampen etter Champions League-exiten.

Tyske Thilo Kehrer hadde en svak kamp mot engelskmennene og forærte blant annet Romelu Lukaku en scoring. Det gikk ikke upåaktet hen hos PSG-fansen. Kehrer startet på benken, men måtte inn for en skade Thomas Meunier etter 37. minutter.

22-åringen ble da møtt av en vegg av pipekonsert. Flere andre spillere ble også buet på – i tillegg til at fansen hadde hengt opp kritiske bannere inne på stadion. «On n'oublie pas» sto det på ett av dem – «Vi glemmer ikke».

KRITISKE BANNERE: Deler av PSG-fansen viste sin avsky etter tapet mot Manchester United.
KRITISKE BANNERE: Deler av PSG-fansen viste sin avsky etter tapet mot Manchester United. Foto: Christophe Ena

Trolig var det derfor Kylian Mbappé reagerte som han gjorde da han sendte hjemmelaget i ledelsen på overtid av førsteomgang. Den franske superstjernen avsluttet en praktfull kontring, men virket alt annet enn lykkelig etterpå.

20-åringen feiret sitt 26. ligamål for sesongen ved å stå helt i ro uten å fortrekke en mine. Han gikk så over til å levere noen kraftfulle meldinger til deler av hjemmefansen.

Det hører også med til historien at Mbappé denne uken fikk en bot på rundt 1,7 millioner kroner for å ha kommet for sent til et lagmøte tilbake i oktober før det motsatte oppgjøret mot Marseille.

Valère Germain utlignet for gjestene like etter pause, men kampens store spiller, Ángel Di María, var i det umulige hjørnet og scoret to mål – blant annet et praktfull frispark. Argentineren hadde også en vidunderlig målgivende på målet til Mbappé.

På overtid skaffet Mbappé straffespark. Unggutten tok det selv, men bommet.

Dermed fikk i hvert fall hjemmefansen noe å juble for. PSG stormer mot en ny triumf i Ligue 1 og leder nå serien med 20 poeng ned til Lille. Men det er likevel ingen tvil om hvilken pokal fansen helst skulle sett løftet denne sesongen.