Stavanger klar for NM-semifinale

Lillehammer og Frisk Asker til sjuende kamp.

Stavanger tok seg til semifinale i NM-sluttspillet i ishockey med 2-0 over Sparta. Lillehammer tvang fram et sjuende oppgjør ved å vinne 6-3 over Frisk Asker.

Sparta hadde kniven på strupen og fordel av å ha de fleste av de 2153 frammøtte i Sparta Amfi med seg, men Sjur Robert Nilsens mannskap kjente ikke sin besøkelsestid.

Stavanger Oilers ville mest innledningsvis, og David Morley roet nervene i borteboksen med sitt mål allerede etter 1.29 minutter. Veteranen Peter Lorentzen, som er inne i sin siste sesong, økte til 2-0 før perioden var over.

Sparta hadde flest skudd i første periode, men klarte ikke å overliste Henrik Holm.

– Alle kampene mot Sparta har vært spennende, men vi spilte smart denne gangen og var gode fra første dropp. I slike best-av-sju-kamper kan det meste skje. Vi kom under 0-2, men gravde dypt og klarte å komme tilbake, sa Stavanger-trener Todd Bjorkstrand til TV 2.

Jevnt

Det har vært svært jevnt mellom Frisk Asker og Lillehammer, men askerbøringene burde fått litt ekstra selvtillit etter 7-4-seieren fredag etter at de tre øvrige kampene hadde gått til forlengning.

Lillehammer fikk en knallstart da Austin Cangelosi gjorde 1-0 i første periode. I midtperioden satte hjemmelaget fart på skøytene og gikk opp i 3-1 etter mål fra Viktor Granholm, Kyle Bonis og Frisk-veteranen Petter Kristiansen. Justin Hickman gjorde derimot kampen spennende med et overtallsmål mot slutten av perioden.

Den reduseringen ga lillehamringene blod på tann. På 5.18 i tredje periode gikk de fra 2-3 til 5-3 etter mål fra Adrian Saxrud Danielsen, Joakim Arnestad og Jacob Noer. Snaut ti minutter før slutt satte Joey Benik inn 6-3, og det betyr at lagene møtes til en avgjørende kamp i Lillehammer tirsdag.

Borte best

Lillehammer har dermed vunnet samtlige seks bortekamp mot Frisk Asker denne sesongen.

Seriemester Vålerenga og serietoer Storhamar hadde allerede sikret seg avansement til semifinalen før søndagens oppgjør. Vålerenga gikk videre med 4-1 sammenlagt over Manglerud Star, mens Storhamar slo Stjernen 4-0 i sin kvartfinaleserie.

Vålerenga kan velge mellom Frisk Asker/Lillehammer og Stavanger som semifinalemotstander.