Everton med gavepakke til Solskjær & co.

Everton slo Chelsea på hjemmebane, og ga dermed en hjelpende hånd til lagene som kjemper om Champions League-plass.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Everton-Chelsea 2-0

Se sammendraget i videovinduet øverst.

Ettersom Tottenham og Arsenal hadde spillefri, og Manchester United spilte FA-cup, hadde Chelsea mulighet til å legge press på rivalene i kampen om topp 4 med seier mot Everton.

Det lyktes de ikke med.

I stedet ble det nok en skuffende aften for Maurizio Sarri og hans menn.

Richarlison og Gylfi Sigurdsson scoret målene, og dermed blir Chelsea stående på 6. plass med 57 poeng.

Det betyr at de fortsatt er ett poeng bak Manchester United, og henholdsvis tre og fire poeng bak Arsenal og Tottenham med like mange kamper spilt.

– Chelsea har et tøft program igjen. Og hvis de fortsatt er videre i Europaligaen, vil de få et dilemma, hvor de må vurdere å gi alt der og prioritere bort ligaen, sier TV 2s ekspert Erik Huseklepp.

– Chelsea er et litt vaklevorent byggverk. Det er urovekkende å se hvordan de går fra å kjøre over Everton til å bli høvlet over selv. Fortsatt så tror jeg ikke Sarri er i nærheten av å være fornøyd med det han ser, sier kollega Erik Thorstvedt.

Everton ligger på 11. plass. Det betyr imidlertid ikke at seieren ikke var etterlengtet for en presset manager etter det som må kunne omtales som en skuffende sesong.

– Dette er en stor og meget viktig triumf for Marco Silva, sa Kasper Wikestad fra kommentatorplass.

– Vi sluttet å spille

Manager Maurizio Sarri var en slagen mann etter kampslutt.

– Jeg vet ikke hva som skjedde. Og akkurat nå klarer jeg ikke å forklare forvandlingen, for i mine øyne spilte vi vår beste førsteomgang denne sesongen. Vi kunne scoret fire-fem mål. Og så stoppet vi å spille. Det er veldig rart, sier Sarri til Sky Sports etter kampen.

– Vi sluttet å forsvare oss. Å angripe. Alt. Vi trengte bare å fortsette. Vi kontrollerte kampen og spilte veldig bra. Men vi spilte ikke i begynnelsen av andreomgang. Vi forsvarte oss ikke. Det er rart. Det er veldig vanskelig. Problemet var mentalt.

Ellevilt Chelsea-press fra start

Chelsea gikk ut i et forrykende tempo på Goodison Park og kjørte over vertene de første ti minuttene.

Eden Hazard rakk blant annet å treffe stangen og sette Jordan Pickford på prøve, mens Gonzalo Higuaín fikk en avslutning klarert på streken.

Everton klarte imidlertid å ri av stormen og kom mer inn i kampen etter hvert.

Dominic Calvert-Lewin kunne sendt vertene opp i en ufortjent ledelse etter en halvtime, men spissen headet like over fra kort hold.

En sprudlende god Pedro banket ballen i mål etter 43 minutter, men ble korrekt avvinket for offside.

Dermed sto det målløst til pause.

Everton rett opp i ledelse

Everton var nær å score nesten direkte fra avspark. Calvert-Lewin slo et smart innlegg på bakerste stolpe og Bernard var bare fire-fem skostørrelser fra å løpe ballen i mål.

Der Chelsea kjørte over Everton i starten av førsteomgang, var det nå hjemmelaget som føk ut av startblokkene. André Gomes tvang Kepa Arrizabalaga i aksjon to minutter etter pause. Baskeren parerte greit til corner.

Og bortelaget opprettholdt trøkket. Calvert-Lewin fikk hodet på en corner og Kepa parerte igjen. Men denne gangen falt ballen rett til Richarlison som bare trengte å sette hodet til og støte ballen i nettet. 1-0 til vertene.

Higuaín testet Pickford etter en time, men den engelske landslagsmålvakten, som har vært under behørig kritikk den siste tiden, vartet opp med en flott redning.

Det var noe av det siste argentineren gjorde i kampen. Like etter ble både han og tidligere Everton-spiller Ross Barkley byttet ut til fordel for Olivier Giroud og Ruben Loftus-Cheek.

Etter 71 minutter gikk Ricarlison i gresset etter duell med Marcos Alonso. Dommeren mente Alonso hektet brasilianeren og dømte straffe til Everton.

Det tok Gylfi Sigurdsson seg av. Kepa reddet den løse straffen, men islendingen var heldig og fikk uhindret sette returen i mål.

Giroud fikk en enorm mulighet til å redusere tre minutter på overtid. Franskmannen fikk stupheade fritt fra fire meter, men ballen stanset i en lagkamerat på streken. Dermed endte det med 0-2-tap for Chelsea.