kunne sikre gullet, men bommet på fem av fem skudd:

– Du føler deg avkledd og latterliggjort

Johannes Thingnes Bø så råsterk ut, men på den siste skytingen ble det totalsvikt med fem bom.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Thingnes Bø nærmet seg et oppskriftsmessig gull, men på den siste skytingen gikk det så feil som det kunne gå. Under tøffe forhold bommet nordmannen fem (!) ganger og skjøt seg bort fra alle medaljesjanser.

En etter en skjøt de rutinerte løperne seg ut av gullkampen, men bakfra kom Dominik Windisch, som gikk inn til et overraskende VM-gull. Italieneren hadde hele ni løpere foran seg da han gikk inn til siste skyting.

Antonin Guigonnat tok sølv, mens Julian Eberhard ble nummer tre. Tarjei Bø ble beste nordmann på niendeplass. Johannes ble til slutt nummer 13.

– Det var brutale forhold
​Stryningen mener at det først og fremst var været som gjorde utslaget på den avgjørende skytingen.

– I dag var det alt for vanskelig med vinden på stående. Du kan jo prøve å treffe, men det er ikke så lett når siktet beveger seg så mye. Da må du bare vente. Så kommer skjelven i tillegg. Det var brutale forhold, sier Thingnes Bø til TV 2.

Nordmannen følte ikke det var det mentale som ødela for ham.

– På grunn av været bommet jeg, og det følger jo på med tanker fra før i mesterskapet. Det gikk fra å være et bra renn til et skikkelig dårlig renn. Jeg er bare skuffet og lei meg, sier 25-åringen som drar fra VM med fire gull og ett sølv.

– Hvor rart var det som skjedde på standplass?

– Du føler deg avkledd og latterliggjort nesten, sier Thingnes Bø, som likevel kan se tilbake på et meget godt mesterskap.

– Tarjei ba meg bare tenke på det jeg har gjort bra, og at jeg har fire gull og ett sølv. Det er jo et utrolig bra mesterskap, og mitt suverent beste.

– Samtidig føler jeg jeg har til gode å gå et skikkelig bra renn, selv om jeg har fått de resultatene jeg har. Jeg er veldig glad for sesongen som har vært. Målet var et gull individuelt og et på stafett, og sitter igjen med masse mer.

Bjørndalen: – Jeg har ikke ord
​TV 2-ekspert Ole Einar Bjørndalen er sjokkert etter den spesielle avslutningen på VM.

– Nei, jeg har ikke ord, rett og slett. Han har slitt på stående, men å skyte fem bom, det hadde jeg aldri trodd. Jeg trodde at han skulle få et par bom kanskje, men at han skulle skyte fem var en stor, stor overraskelse.

– Har du opplevd noe lignende tidligere i skiskyting?

– Jeg har sikkert det, men jeg kommer ikke på det nå. Jeg kan ikke huske en lignende situasjon i skiskyting tidligere, svarer Bjørndalen

Slik var løpet
Det var både snø og vind under herrenes fellesstart, men de norske karene startet solid. Både Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø og Vetle Sjåstad Christiansen plaffet ned alle blinkene på de to første skytingene.

Erlend Bjøntegaard startet svakere med to bom på de liggende skytingene, og dermed var hans medaljehåp allerede ute.

På den tredje skytingen ble det vesentlig svakere skyting fra Bø-brødrene. Johannes bommet to, mens Tarjei noterte seg for tre bom. Sjåstad Christiansen imponerte med nok et fullt hus. Det betydde at både Sjåstad Christiansen og Thingnes Bø var med å kjempe om edelt metall før den siste turen inn på standplass.

Vanvittig dramatikk
​Thingnes Bø var råsterk i sporet, og til tross for to bom, hadde han gullmuligheter før den siste stående skytingen. Jevgenij Garanitsjev sto med tre feilfrie serier, men likevel gikk Thingnes Bø inn sammen med russeren til siste skyting.

Det blåste skikkelig opp da de to lederne kom inn, og begge fikk det knalltøft. Thingnes Bø bommet på samtlige feil skudd, og russeren bommet på fire. Dermed åpnet medaljekampen seg opp. Dominik Windisch taklet de tøffe forholdene best, og dermed sørget han for Italias andre gull for dagen. Italieneren var den eneste av de ti første løperne inn til den siste skytingen som klarte å skyte fem treff.

Sjåstad Christiansen bommet to ganger, og endte til slutt på tolvteplass. Tarjei Bø, som plutselig fikk en overraskende mulighet til å snike seg inn på pallen, bommet også to på den siste skytingen.

Etter den merkelige avslutningen på rennet, kom storebror Tarjei med råd til lillebror.

– Jeg så bare at han bare måtte glemme det. Det var nesten like greit at det gikk helt åt skogen. Det hadde kanskje vært surere akkurat å havne utenfor. Han tok fire gull og ett sølv i VM. Det er det som teller, sier Tarjei til TV 2.