ØSTERSUND, SVERIGE 20190310.
Den norske skiskyttertrener Patrick Oberegger under innskytingen, før jaktstart kvinner i VM Skiskyting 2019 i Östersund, Sverige.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
ØSTERSUND, SVERIGE 20190310. Den norske skiskyttertrener Patrick Oberegger under innskytingen, før jaktstart kvinner i VM Skiskyting 2019 i Östersund, Sverige. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: Åserud, Lise

Norges trener om konflikten med gullvinneren: – Jeg forholder meg profesjonelt til det

Italias gullvinner Dorothea Wierer har et anstrengt forhold til treneren for de norske skiskytterjentene, Patrick Oberegger.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dorothea Wierer tok sitt første individuelle VM-gull, i en alder av 28, da hun vant den avsluttende fellesstarten i VM i Östersund søndag.

Da Patrick Oberegger tok over som trener for de norske skiskytterkvinnene i mai i fjor, ble Wierer rasende. For før han overtok som trener i Norge hadde Wierer hatt Oberegger som trener de fem siste sesongene.

– Vi har aldri snakket sammen igjen. Han er en annen fyr nå. Vi har ingen kontakt. Det er rart, men jeg mener det sier noe om karakteren. Han løy til oss, sa Dorothea Wierer til NRK om forholdet til gamletreneren tidligere i mesterskapet i Östersund.

Wierer uttalte følgende til TV 2 etter at Oberegger overtok som trener for Norge:

– Det blir en flott opplevelse for ham. Men jeg er veldig skuffet, for han har hjulpet oss med alt de siste årene. Det blir tøft uten ham, men vi må akseptere hans avgjørelse, selv om jeg fortsatt har et lite håp om at han blir her, sa Wierer.

– Forholder meg profesjonelt til det
Etter at Obereggers tidligere elev gikk helt til topps på fellesstarten i Östersund, understreker italieneren at han gleder over Wierers suksess.

Han påpeker samtidig at han aldri ville reist tilbake som landslagstrener for Italia, og er ordknapp om konflikten med Italias nybakte verdensmester.

– Nei, jeg forholder meg profesjonelt til det. Jeg er veldig fornøyd med den jobben jeg er i nå og mitt team. Jeg er i en situasjonen der jeg ikke ville byttet jobb med noen andre, slår Oberegger fast.

Før han diplomatisk legger til:

– Jeg er veldig fornøyd med at Wierer vant. Hun har vært god hele sesongen. Når en av de norske jentene ikke er på pallen, så håper jeg at det kommer en italiensk, sier han.

Tiril Eckhoff ble beste norske på en femteplass på søndagens fellesstart. Marte Olsbu Røiseland ble nummer sju, mens Ingrid Landmark Tandrevold ble nummer elleve.

Patrick Oberegger mener de norske skiskytterjentene har levert over all forventning i VM i Østersund.

– Vi har nesten blitt bortskjemte de siste dagene med masse gode resultater. Jeg tror alle er enige om at vi har fått mer medaljer enn vi hadde trodd på forhånd. Nå gleder vi oss til neste uke i Holmenkollen etter å ha fått en bra avslutning på VM i Östersund, sier han.

– Norge har det beste laget
Tirl Eckhoff mener trenerens tidligere elev tok en fortjent seier.

– Ja, det er fortjent. Hun har ikke tatt individuell gullmedalje før, så jeg unner henne det. Men Norge er det beste laget, forsikrer hun.

Marte Olsbu Røiseland tror Wierer fikk en fordel av å stå over lørdagens VM-stafett.

– Det var moro for Wierer. Hun fikk ladet batteriene etter at hun ikke gikk stafetten, og fikk igjen for det med å takle tøffe forhold på fellesstarten. Medaljen er vel fortjent, hun har levert stabilt oppe der i verdenscupen. Da er det sikkert gøy med en gullmedalje, sier hun.