Wierer tok sitt første VM-gull

GULLJENTE: Dorothea Wierer tok sitt første VM-gull på mesterskapets siste dag. Foto: Jonathan NACKSTRAND / AFP)
GULLJENTE: Dorothea Wierer tok sitt første VM-gull på mesterskapets siste dag. Foto: Jonathan NACKSTRAND / AFP)
Dorothea Wierer vant gull på søndagens fellesstart i Östersund. Men Tiril Eckhoff er ikke full av begeistring for sin jevnaldrende konkurrent.

Det ble spenning da den ellers så treffsikre Dorothea Wierer bommet to ganger på siste stående, men ingen av konkurrentene klarte å utnytte bomskuddene.

Dermed kunne den italienske 28-åringen gå inn til karrierens første VM-gull.

Marte Olsbu Røiseland var lenge med i medaljekampen, men med bom på den siste stående ble det ingen norsk medalje. Tiril Eckhoff ble beste norske på femteplass.

– Hun (Wierer, jou. anm) er ikke min beste venninne, men vi har konkurrert sammen hele tiden. Men hun er en kul dame. Jeg har heldigvis mer medaljer enn henne, sier en smilende Eckhoff til NRK.

Selv om det ikke ble noe medalje i søndagens renn, var Eckhoff likevel tilfreds med sitt løp.

– Jeg er kjempefornøyd idag. Det var et skikkelig hardt kjør og jeg måtte bare jobbe og jobbe. Det ble en kamp på standplass, sier hun til TV 2.

– Feiret dere stafettgullet for hardt?

– Nei, men det tar tid å vinne et gull. Vi var ikke ferdig restituert før klokken 23 og det tar litt ekstra tid. Men vi reiser hjem med noen medaljer i bagasjen. Det er liksom ikke bare å komme å hente medaljer i skiskyting. Man må være helt på mentalt, og det er ikke alltid så lett. Men jeg er kjempefornøyd med mesterskapet totalt sett.

Slik var løpet
Ingrid Landmark Tandrevold fikk en flott start med fullt hus på begge de liggende skytingene. Dermed var hun for fullt med i gullkampen, men på første stående ble det hele tre bom.

Etter den tredje skytingen gikk Dorothea Wierer ut med en ledelse på over halvminuttet foran russiske Yurlova-Percht.

Marte Olsbu Røiseland fikk ingen pangstart, men kjempet seg likevel inn i medaljekampen utover i løpet.

Spenning da Wierer bommet
​Wierer fikk stå alene på standplass da hun skjøt for å sikre gullet, men den vanligvis treffsikre italieneren bommet to ganger. Yurlova-Percht hadde muligheten til å snyte Wierer for gullet, men russeren bommet én gang. Dermed var Wierer ti sekunder foran før den siste runden.

Olsbu Røiseland måtte ut i strafferunde, og da røk muligheten for en norsk medalje.

Wierer fikk det tungt i sporet på den siste runden, men det holdt likevel. Yurlova-Percht tok sølv, mens Denise Herrmann tok den siste pallplassen. Wierers gull var hennes tredje medalje i Östersund. Hun har tidligere tatt sølv og bronse på mixed stafettene.

Skuffet Tandrevold
​Tiril Eckhoff gikk som alltid raskt i sporet, men meldte seg aldri skikkelig på i medaljekampen. Hun ble likevel beste norske med sin femteplass. Marte Olsbu Røiseland ble nummer syv, mens Ingrid Landmark Tandrevold endte på ellevteplass.

Tandrevold var irritert over at hun ikke klarte å utnytte den gode starten, men krevende forhold med vind og snø gjorde det vanskelig for henne.

– Det åpnet veldig bra. Jeg følte at jeg skjøt bra. Jeg elsker slike forhold på liggende. Men jeg er ikke glad for slike forhold på stående. Jeg er litt skuffet, for jeg setter meg selv i en god posisjon og klarer ikke å gripe sjansen, sier Tandrevold til TV 2.

Det ble altså ingen individuell medalje for Olsbu Røiseland i Östersund, men sørlendingen gjorde rent bord i stafettene.

– Jeg er skuffet fordi jeg virkelig hadde håpet på en individuell medalje i dette verdensmesterskapet. Men jeg spolerte det på siste skyting, og det er en kjip følelse. Men jeg reiser hjem med tre gullmedaljer etter stafettene, og det er jeg kjempefornøyd med.

Lik TV 2 Sporten på Facebook