DISTANSEDRONNINGEN: Therese Johaug har vunnet rubbel og bit på distanserennene denne sesongen. Foto: Daniel Eriksson/Bildbyrån
DISTANSEDRONNINGEN: Therese Johaug har vunnet rubbel og bit på distanserennene denne sesongen. Foto: Daniel Eriksson/Bildbyrån

Johaug utilnærmelig i Falun – oppgitt Østberg festet grepet om sammenlagtseieren

Therese Johaug utklasset konkurrentene nok en gang.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

30-åringen fra Dalsbygda har vært suveren på distanse denne sesongen. 10-kilometeren i Falun var intet unntak.

Johaug var i en egen klasse og vant 18,5 sekunder foran svenske Ebba Andersson. Johaug har vunnet samtlige distanserenn hun har stilt opp i.

Med seieren passerte Johaug både Justyna Kowalczyk og Jelena Välbe på maraton-tabellen over verdenscupseire. Totalt står Johaug med 46 verdenscupseire. Det er fortsatt et godt stykke opp til Marit Bjørgen (102).

– Jeg tror alle satt igjen med en følelse at de gikk teknisk dårlig på ski i dag. Jeg synes selv det ble mye kaving og masing. Jeg fikk aldri de gode og rene skyvene, sier Johaug til NRK.

Weng-opptur

For Heidi Weng ble dagens løp en stor opptur. Enebakk-jenta har hatt en tung sesong, men i Falun viste hun glimt av gammel storhet. Weng åpnet sterkt, men mot slutten røynet det på. Likevel holdt det til en sterk 5. plass for 27-åringen.

Ingvild Flugstad Østberg ble nummer fire. Hun har festet et solid grep om verdenscupen sammenlagt før den avsluttende mini-touren i Canada om en uke.

Østberg ligger hele 97 poeng foran russiske Natalja Neprjajeva, som måtte stå over dagens løp med magesmerter.

– Har begynt å flire av det

Gjøvik-jenta synes det var bittert å havne utenfor pallen. Jessica Diggins avsluttet sterkt og snek seg et halvt sekund foran Østberg på resultatlisten.

– Det har helt seriøst skjedd ti ganger at jeg har tapt én plassering med under to sekunder. Nå har jeg nesten begynt å flire av det, sier Østberg til NRK.

– For meg er det poengene som først og fremst teller. Da er det nesten bedre å være ti sekunder bak pallen enn et halvt sekund, fortsetter hun.

Østberg synes forholdene i Falun gjorde det vanskelig å gå godt på ski.

– Det er godt at også de andre sa det når vi kom i mål. Man føler seg som en ku hele løpet. Det var ekstremt vanskelig å gå på ski, sa Østberg til pressen.

– Men det var likt for alle, så det gjaldt å holde motivasjonen oppe med å tenke at det er likt for alle og kjempe for hvert sekund. Og jeg gjorde jo det.