Solskjær og Manchester United sendt hodestups ut av FA-cupen

Manchester United gikk på sitt andre strake tap og røk ut av FA-cupen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Wolverhampton - Man. United 2-1

Manchester Uniteds drøm om FA-cuptittelen ble knust i kvartfinalen mot Wolverhampton, som slo ut Ole Gunnar Solskjærs menn med 2-1 hjemme på Molineux lørdag kveld.

– Dette var en tittel de hadde gode muligheter til å vinne. Nå blir Solskjær testet fremover, og de har et veldig tøft kampprogram i ligaen og ikke minst Champions League. Det blir høyinteressant å se hvordan de reiser seg etter dette, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Sportsnyhetene: Se høydepunktene i videovinduet øverst i saken.

Raúl Jiménez og Diogo Jota scoret med få minutters mellomrom i andreomgang, før Marcus Rashford reduserte på overtid.

Jeg så ganske tidlig at noe ikke stemte. Tempoet i spillet vårt både med og uten ball var ikke godt nok. Kvaliteten var ikke god nok, så vi fortjente ikke bedre, sier Ole Gunnar Solskjær til Viasport.

– Dette var et stort steg tilbake, i hovedsak på grunn av kvaliteten på pasningsspillet, sier han til BBC.

Det var Solskjærs tredje tap som United-manager. Manchester United står med nå med to strake nederlag. Solskjær gikk på sitt første tap i ligaen med 0-2 for Arsenal.

– Solskjær har uansett gjort det enormt bra. Jeg tror ikke disse to tapene spiller inn på at han er den mest aktuelle kandidaten til managerjobben, sier Mathisen, som mener Wolverhampton vant fullt fortjent etter en god kamp.

Champions League er siste mulighet for Manchester United å ta et trofé denne sesongen, men Barcelona står i veien i kvartfinalen.​

Wikestad: – Imponerende gode

Wolverhampton slår følge med Manchester City og Watford, samt enten Milwall eller Brighton, til semifinalen på Wembley.

– Wolverhampton er imponerende gode. De er gode mot de beste, og det har de vist hele sesongen. De er ekstremt vanskelige å spille mot, spesielt når du ikke får uttelling. Det er mange lag som blir stangende imot. De har også gode skyttere, er gode på dødball og gode på kontringer. Det er tre faser av spillet du fort blir straffet på når du møter dem, sier TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

Kampens store spiller, Raúl Jiménez, var høyt oppe etter 2-1-seieren.

– Det var en utrolig kveld. Vi vet at vi kan utrette spesielle ting. Vi er veldig, veldig glade for å være i semifinalen. Vi har skrevet historie, men vi ønsker mer, sier Raúl Jiménez til BBC.

Wolverhampton har ikke vunnet FA-cupen siden 1960.

Kjemperedninger av Romero

Det var jevnt og hendelsesfattig fra start på Molineux, men på tampen av førsteomgang begynte det å skje ting.

I det 38. spilleminutt ville Manchester United-spillerne ha straffespark da Diogo Dalot fyrte av fra hjørnet av 16-meteren. Ballen gikk opp i armen på Jonny Castro Otto, men dommer Martin Atkinson med hjelp fra VAR dømte hjørnespark. Situasjonen var ikke helt ulik den som gjorde at United fikk straffespark mot Paris Saint-Germain i Champions League.

Få minutter senere hadde Wolverhampton en nydelig kontring. Den endte med at Jonny havnet alene med Sergio Romero, men argentineren stoppet Wolves-spilleren med en glitrende redning.

Åtte minutter inn i andreomgang gjorde Sergio Romero en ny kjemperedning på en heading fra Raúl Jiménez etter hjørnespark.

Spissparet senket United

Manchester Uniteds reservekeeper måtte kapitulere etter 70 minutters spill. João Moutinho dro seg fint inn fra venstresiden og forbi flere United-spillere, før ballen havnet i beina på Raúl Jiménez. Spissen fikk først ikke stokket beina, men han kom til slutt til en avslutning som sendte Wolves opp i 1-0.

Få minutter senere kom Diogo Jota seg gjennom Manchester United-forsvaret og hamret inn 2-0 bak Sergio Romero, som kunne vært bedre.

Ni minutter før full tid fikk Victor Lindelöf rødt kort, men etter bruk av VAR ble avgjørelsen omgjort til gult kort og svensken fikk fullføre oppgjøret.

Langt på overtid satte Marcus Rashford inn 1-2-reduseringen, men den kom for sent for et tannløst Manchester United-lag, som måtte se seg slått.