SLO TILBAKE: Isco og Gareth Bale (t.v) fikk ny tillit i Zinedine Zidane sitt comeback som Real-trener. Den muligheten tok de godt vare på. Foto: REUTERS/Susana Vera
SLO TILBAKE: Isco og Gareth Bale (t.v) fikk ny tillit i Zinedine Zidane sitt comeback som Real-trener. Den muligheten tok de godt vare på. Foto: REUTERS/Susana Vera Foto: Susana Vera

«Problem-spillerne» ga Zidane drømme-comeback

Zinedine Zidane overrasket med lagoppstillingen i sitt comeback som Real Madrid-trener. Dét fikk han godt betalt for.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Real Madrid - Celta Vigo 2-0 (0-0)

Zinedine Zidane hadde sin første kamp med Real Madrid etter at han returnerte som klubbens trener denne uken.

Franskmannen markerte returen i La Liga på flere måter. Blant annet med å gjøre totalt fem endringer på laget som slo Real Valladolid søndag.

Bale og Isco fra start

Thibaut Courtois har hatt 24 kamper fra start i Primera Division hittil i sesongen. Denne lørdagen var han plassert på benken til fordel for Keylor Navas. 32-åringen har kun fire kamper fra start denne sesongen.

I tillegg var både Gareth Bale og Isco å se i startoppstillingen. Forholdet mellom førstnevnte og Zidane har lenge vært trøblete, helt siden franskmannen ledet laget i 2016.

Blant annet måtte Bale vike da Zidane valgte å gå bort fra sin 4-3-3 formasjon og til en 4-4-2 formasjon den gang.

Nå var imidlertid Bale altså tilbake i varmen hos Zidane og svarte på tilliten med å være giftig foran Celta Vigos mål.

Etter returen til Zidane har det vært spørsmål rundt Bales fremtid i Madrid, og det har vært spekulasjoner rundt om Zidane ønsker å selge angrepsspilleren.

– Jeg kommer til å regne med ham

Kanskje viser tilliten Bale fikk mot Celta at problemenes tid er forbi fra Zidanes side. Franskmannen uttalte i forkant av kampen at det nå er blanke ark mellom de to.

– Jeg kommer ikke til å snakke om Bales sin sesong så langt. Det jeg kommer til å snakke om er de 11 kampene som gjenstår, sa Zidane på en pressekonferanse melder Sky Sports.

– Du vet hvilken type spiller Gareth er, så jeg kommer til å regne med ham, i samme grad som de andre spillerne, fortsatte Real-manageren.

Isco har hatt flere problemer under Santiago Solari sin ledelse denne sesongen, og manglende spilletid har ført til utbrudd og demonstrative reaksjoner fra 26-åringen.

Mot Celta var også han inne igjen i varmen og sammen med Bale ga de Zidane et drømme-comeback.

Slik var kampen

Begge lag viste at de ønsket å holde ballen så mye som mulig i laget de første 45 minuttene. Bale og Real var nære å ta ledelsen med skudd i tverrliggeren etter halvtimen spilt. Celta hadde også sine muligheter, men heller ikke de klarte å treffe nettmaskene.

Real satte stort press på Celta, men bortelaget klarte å stå bra i mot den første omgangen. Lagene gikk til pause på 0-0.

Ti minutter ut i andreomgang traff Luka Modrić nettmaskene for Real. Men i det ballen gikk i mål sto Raphaël Varane i offsideposisjon og måtte hoppe bort for ikke å komme borti skuddet fra Modrić. VAR måtte på banen, og etter å ha sett situasjonen selv, bestemte dommer Juan Martinez seg for å annullere målet.

Det gjorde derimot ingenting, for ti minutter senere ga Isco Real ledelsen 1-0. Det var også det siste midtbanespilleren gjorde før han ble byttet ut minuttet senere. Isco som har hatt manglende tillit under Reals tidligere trener Santiago Solari, men som nå altså var tilbake i startoppstillingen til Zidane.

Knappe kvarteret før slutt økte Bale til 2-0, og dermed hadde to av overraskelsene i startoppstillingen levert sine argumenter for at det var riktig av Zidane å sette dem inn igjen på laget.

Det endte 2-0, og Zidane fikk altså seier i sitt comeback, og det i sin 150. offisielle kamp som Real Madrid-trener.