Nicklas Bendtner og Wojciech Szczesny
Nicklas Bendtner og Wojciech Szczesny Foto: Alastair Grant

Szczesny om Bendtner:
– Han har to personligheter

I et intervju med den polske YouTube-kanalen «Foot Truck» forteller tidligere Arsenal-keeper Wojciech Szczesny om gamle lagkamerater. Blant disse er Rosenborg-spiss Nicklas Bendtner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I intervjuet, gjengitt av JOE, forteller Szczesny blant annet at han synes Olivier Giroud er kjekk, og at Gervinho så vidt er blant de 400 beste spillerne han har spilt med.

Blant lagkameratene Szczesny forteller om finner vi Rosenborg-spiss Nicklas Bendtner. Szczesny kaller Bendtner den mest selvsikre og en av de smarteste spillerne han noen gang har spilt med.

Rosenborg-spissen spilte med Szczesny i Arsenal fra 2006 til Bendtner forlot klubben i 2014.

– Han er en av de smarteste spillerne jeg har spilt med. Du ser Nick, godt organisert, ryddig, i form, alt ser ut til å gå bra for han. Så åpner du avisen dagen etterpå og leser «Full Bendtner kjørte feil vei», og du tenker hva faen? Han er en fyr med to personligheter. Den mest selvsikre fyren jeg har spilt med, sier Juventus-keeperen om sin gamle lagkamerat.

– Jack Wilshere ble så full i bryllupet mitt at vi fant ham i en busk

I intervjuet forteller keeperen flere historier om gamle lagkamerater, blant annet en historie fra eget bryllup.

– Han er min beste venn, sammen med Krychowiak. I bryllupet mitt ble han kjempefull. Vi lette etter han i to timer, før vi fant han sovende i buskene.

– Han er et av de største talentene jeg har møtt. Han fikk en skade han aldri virkelig kom seg fra. Derfor spiller han nå i West Ham og ikke en stor europeisk klubb.

I intervjuet er Szczesny i stor grad positiv i omtalen av sine gamle Arsenal-lagkamerater, med unntak av Samir Nasri, Robin van Persie og Gervinho.

– Samir Nasri trodde han var en slags gangster. Alle kjenner igjen en sånn fra skolen, som hadde store, sterke venner og trodde det gjorde at han var kul.

Juventus-keeperen holdt heller ikke tilbake i kritikken av Robin van Persie, som forlot Arsenal til fordel for Manchester United i 2012.

– Han dro til Manchester United og vant ligaen, men etter det ble han benket, flyttet til Tyrkia og den store karrieren hans var over. Han kunne tatt andre valg og oppnådd mye mer i Arsenal. Han er ekstremt arrogant noen ganger.