Rådet etter gullsjokket: – Anbefaler folk ikke å se på skiskyting

Etter den svært spennende stafetten som endte med norsk gull, klarte ikke Ingrid Landmark Tandrevold å dy seg. – Skiskyting er helt forferdelig å se på, slår hun fast.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var smått urealistiske scener som utspilte seg i Östersund lørdag. Før siste skyting lå Norge hele 21,6 sekunder bak Sverige, som hadde alt i sin hule hånd til å sikre hjemmejubel i de svenske skoger.

Se skytingen som sikret Norge gullet øverst (video med tillatelse fra NRK)

Men Hanna Öberg klarte ikke å håndtere presset på hjemmebane. 23-åringen trengte tre ekstraskudd, og det utnyttet Olsbu Røiseland til det fulleste ved å skyte feilfritt. Hun sikret Norge gullet, og Sverige måtte til slutt ta til takke med sølv - 24,3 sekunder bak Norge.

– Forferdelig å se på
Ingrid Landmark Tandrevold gikk den andre etappen for Norge. For 22-åringen ble det en svært nervepirrende affære å se lagvenninnene på utrolig vis kjempe seg til gullet.

– Skiskyting er helt forferdelig å se på. Jeg er imponert over alle som klarer å sitte å se på det i sofaen hjemme, sier Landmark Tandrevold til TV 2 Sporten.

– Så du anbefaler folk ikke å se på skiskyting?

– Ja, det var vel det jeg sa, svarer Tandrevold, før lagvenninnen Synnøve Solemdal skyter inn:

– De bør heller se på langrenn egentlig.

– Ja, for der er det jo bare de samme som vinner, samtykker Tandrevold og smiler lurt til Solemdal, som leverte to bomskudd på liggende og lå 21,9 sekunder bak etter første skyting på sin første etappe.

Tok til tårene etter sin etappe
At Norge skulle sikre seg gullet var det få som trodde på da Tiril Eckhoff sprakk fullstendig på sin tredje etappe. Eckhoff måtte ha to ekstraskudd på liggende, og verre gikk det på stående. Fire bom resulterte i én strafferunde for Norge.

Eckhoff var langt nede etter sin etappe.

– Jeg tenkte mange stygge ord, og gjorde alt jeg kunne for å få opp farten i sporet før vekslingen med Marte. Jeg prøvde å hente så mange sekunder jeg kunne. Jeg tror samtlige var lei, men vi klarte å snu skuten, så det var kult. Men nei, jeg trodde ikke det skulle bli gull da jeg vekslet. Marte gjorde imidlertid en fenomenal etappe. Det var helt rått, roser Eckhoff til TV 2 Sporten.

Hun tok til tårene etter sin etappe, og trodde at hun hadde ødelagt Norges gullsjanser fullstendig.

– Jeg satt i boden og tenkte at det bare var drittdårlig det jeg hadde prestert. Men jeg er veldig glad for at jeg er på lag med disse jentene. Da Hanna Øberg stod og bommet, tenkte jeg at der hadde vi litt flaks i dag, forteller Eckhoff.

– Flaks er det ikke
Landmark Tandrevold vil imidlertid ikke være med på at det norske gullet var flaks.

– Flaks er det ikke. Marte er jo dyktig, og selv om Tiril bommet på en skyting så er det er syv andre skytinger. Det er digg at vi er så gode at ikke alle trenger å ha en perfekt dag for å vinne. Det er bare en ekstra bonus, poengteter hun.