Kristoffersen er regjerende verdensmester i disiplinen og hadde vunnet de to foregående storslalåmrennene i verdenscupen, men klarte ikke å levere varene i årets siste storslalåmrenn.

Alexis Pinturault, som har norsk mor, vant til slutt 2,17 sekunder foran Kristoffersen. Marco Odermatt ble nummer to 0,44 sekund bak, mens Zan Kranjec endte på tredjeplass.

Søndagens slalåmrenn i Andorra avslutter verdenscupen i alpin. Den har Marcel Hirscher allerede vunnet suverent, samt både storslalåm- og slalåmcupen.

Tung start
Rælingen-utøveren fikk en tøff start og lå 1,49 sekunder bak Pinturault på en foreløpig 9. plass før finaleomgangen.

– Jeg er rett og slett for dårlig. Det er vel egentlig ikke mer å si enn det, sa Kristoffersen til NRK etter første omgang.

Avstanden økte ytterligere i finaleomgangen, og Kristoffersen måtte se langt etter pallplass. 24-åringen ble til slutt nummer elleve.

Ingen klarte å gjøre noe med Pinturault som tok sin andre verdenscupseier for sesongen. Den forrige kom i kombinasjon i februar.

Kristoffersen var derimot ikke den eneste favoritten som skuffet. Marcel Hirscher har slitt mot slutten av sesongen og endte på 6. plass, 1,74 sekund bak Pinturault.

Norsk skuffelse

Heller ikke de øvrige nordmennene fikk det til å klaffe i Andorra.

Leif Kristian Nestvold-Haugen tapte mye tid på slutten og var 1,95 bak Pinturault etter første omgang. I finaleomgangen brukte 31-åringen 0,01 sekund mer enn Kristoffersen, men den samlede tiden holdt til en 15. plass for Bærum-utøveren, som til slutt endte 2,64 sekunder bak Pinturault.

Rasmus Windingstad gikk litt for aggressivt og tapte mye tid i svingene og på flaten i første omgang. 25-åringen lå 2,61 sekund bak Pinturault etter første omgang, men avstanden økte ytterligere i finaleomgangen. Den endelige avstanden opp til seiersherren lød på 2,94 sekunder.

Tiden resulterte i en 18. plass for Windingstad.

(©NTB/ TV 2)