LIVERPOOL-SMIL: Georginio Wijnaldum og Virgil van Dijk har hatt mye å smile for denne sesongen. Foto: Paul ELLIS / AFP)
LIVERPOOL-SMIL: Georginio Wijnaldum og Virgil van Dijk har hatt mye å smile for denne sesongen. Foto: Paul ELLIS / AFP)

– Det er veldig viktig

Georginio Wijnaldum mener årets Liverpool-utgave har flere strenger å spille på.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag fra kl. 14.45: Se Fulham - Liverpool på TV 2 Sport Premium og Sumo

Liverpool-forsvaret har vært Premier Leagues aller beste så langt denne sesongen. Kun 17 baklengsmål er færrest i ligaen. Mange hevder at laget ikke har vært like sprudlende offensivt, men nå mener Georginio Wijnaldum at laget har knekket en kode.

– Det er veldig viktig at vi kan score på forskjellige måter. Vi kan score på dødballer, etter god fotball eller kontringer. Vi har mange forskjellige kvaliteter som kan hjelpe oss til å score mål, sier nederlenderen til klubbens hjemmeside.

– Det gir selvtillit til laget fordi det gir oss flere muligheter til å score. Vi har også scoret en del på dødball de siste kampene. Virgil (Van Dijk, jou. anm) er en glad mann fordi han har scoret noen, forteller Wijnaldum.

Mohamed Salah står med 17 seriemål så langt denne sesongen. Forrige sesong endte egypteren på 32 ligamål, noe som blir tøft å gjenskape. Men det er ikke bare Liverpools offensive spillere som kan score mål.

– Vi er klar over våre kvaliteter, så vi prøver å bruke det i hver kamp. Det er veldig viktig og det hjelper laget. Det betyr ikke noe hvem som scorer eller hvem som spiller bra. Som oftest er det den offensive trioen som scorer, men nå scorer Virgil også. Trent (Alexander-Arnold, jou. anm) kan score og Robbo (Andrew Robertson, jou. anm) nærmer seg, sier 28-åringen.

– Det er alltid bra hvis flere spillere enn den offensive trioen kan score.

– Alle elsker ham
​Van Dijk bunnsolide stopperspill blir nevnt som en av de største suksessfaktorene for Liverpools gode sesong. Wijnaldum er ikke overrasket over landsmannens storspill.

– Jeg så det komme. Jeg har spilt med ham på landslaget, og jeg har sett mye til hans fremskritt og progresjon de siste årene.

Og Wijnaldum forteller at forsvareren, som kom til Liverpool fra Southampton i januar 2018, er en person det er lett å bli glad i.

– Han har en sterk personlighet, og er en person alle elsker. Alle i garderoben elsker ham, alle på Melwood og fansen gjør det. Vi har tatt et steg fremover med Virgil på laget.

Van Dijk står for øvrig med totalt fire mål denne sesongen. Det er langt opp til karrierebeste for stopperen. I 2014/15-sesongen scoret den hodesterke spilleren hele ti ganger for Celtic, men det skal sies at han også spilte 58 (!) kamper den sesongen.

Fikk ikke med seg garderobefeiringen
​Etter den imponerende seieren mot Bayern München er Liverpool klare for kvartfinale i Champions League. Men Wijnaldum fikk ikke med seg jubelscenene i garderoben etter kampslutt.

– For å være ærlig, så vet jeg ikke hva som skjedde i garderoben etter kampen for jeg måtte rett på dopingkontroll. Da jeg kom tilbake i garderoben, var den tom.

– Men på middagen var vi alle veldig glade for resultatet. Vi snakket om kampen - hva vi gjorde bra, hva vi kunne ha gjort bedre - men alt i alt var det en god kamp med et godt resultat, så vi var alle glade. Vi viste til hverandre at vi var fornøyde med oss selv og resultatet.

I neste runde venter Porto. En motstander som Liverpool for øvrig slo ut i forrige utgave av turneringen. Men Wijnaldum tror det blir tøffere i år.

– Det vil bli vanskeligere enn forrige sesong, for nå vet de hvordan vi spiller og våre styrker, men alle kamper er forskjellige. Begge lag må tilpasse seg, sier nederlenderen.

– Laget vårt er i veldig god form for øyeblikket. Vi spiller gode kamper og spiller bra som et lag, det gjør det enklere for alle å prestere, sier midtbanespilleren.

Neste mulighet til å skinne for Wijnaldum og Liverpool er søndagens TV 2-sendte oppgjør mot bunnlaget Fulham. Liverpool er kun ett poeng bak Manchester City.