Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Komiker, skuespiller og skribent Stephen Merchant innrømmer at ting ikke gikk helt som planlagt sist gang han gjestet Skavlan.

På jakt etter en kone, hadde han nemlig på forhånd sett for seg hvilke skandinaviske kjendiser han kunne tenke seg å flørte med.

Merchant gikk gjennom glassdør på kjendisfest. Se hele intervjuet på TV 2 Sumo nå.

Stephen Merchant er aktuell med filmen «Fighting With my Family», som han både har regissert og skrevet manus til.

I 2014 gjestet han Skavlan da han turnerte med komishowet «Hello Ladies», som altså handlet om hans mislykkede jakt på en kone.

Modeller, Vikander og Aqua

Sist gang Stephen Merchant var gjest hos Skavlan, hadde han ikke sett programmet på forhånd. Han ble fortalt at det var et talkshow som da ble sendt på fredag kveld.

– Jeg tenkte det skulle bli litt sånn underholdningsprogram som Graham Norton som vi har her, eller Tonight Show med Jimmy Fallon i USA, forteller Merchant fra Skavlan-studioet i London.

Han legger ikke skjul på at han tenkte over hvem andre som skulle være gjester, ettersom at han jo var på jakt etter en kone.

– Så jeg tenkte «Det er jo et stort show i Norge og Sverige. Kanskje jeg skal være gjest sammen med Alicia Vikander, eller en supermodell, eller hun dama fra Aqua», forteller han.

Men ingen av de tre dukket opp.

Lady Gaga og rabies

Til Merchants store fortvilelse var gjestene av en ganske annen karakter enn de han hadde sett for seg.

– Jeg var faktisk her sammen med den 80 år gamle forfatteren Frederick Forsyth, en hjerneforsker, og en kvinne som akkurat hadde blitt frisk fra ebola, sier han.

Merchant forteller også om da han møtte de tre bak scenen for første gang. Han viser hvordan han høflig håndhilste; først på Frederick Forsyth, så på hjerneforskeren.

– «Og her er en kvinne som akkurat har blitt frisk fra Ebola». Og jeg er ikke helt sikker på hva man skal gjøre i den situasjonen. Jeg tok fram hånden, og...

Merchant stopper og trekker hånden tilbake igjen. Han viser tommelen opp i stedet.

– Så hvem vet hva som venter i kveld! «I kveld har vi Lady Gaga og en fyr med rabies!», imiterer han Skavlan.