Solskjær forsvarer spillerne: – Det betyr ikke at de bare elsker seg selv

Ole Gunnar Solskjær vil ikke gå med på at spillerne hans er selvsentrerte. Men han innrømmer at han har lite til overs for sosiale medier.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Øverst ser du Solskjær snakke om sosiale medier

Kontroversene var mange i Manchester United før Ole Gunnar Solskjær tok over, og mange av dem stammet fra sosiale medier.

Både Antonio Valencia og Paul Pogba endte i direkte konflikt med daværende manager José Mourinho grunnet innlegg og atferd på Instagram.

Videoen av Pogba og Mourinho i munnhuggeri på treningsfeltet gikk verden rundt og det hele viste seg å stamme fra en oppdatering på Instagram.

Klubbkaptein Valencia tråkket i salaten og likte et innlegg fra en fan som krevde Mournho sparket.

Under Solskjær har imidlertid det utenomsportslige bråket stilnet og en spiller som Pogba har virkelig blomstret.

Men bruken av sosiale medier har ikke blitt noe mindre. Jesse Lingard og Anthony Martial la blant annet ut videoer som gikk viralt etter den utrolige snuoperasjonen mot Paris Saint-Germain.

– Jeg er ikke glad i sosiale medier

Kristiansunderen har tidligere uttalt at han ikke legger seg opp i hvordan spillerne hans bruker sosiale medier, men i samtale med TV 2s Erik Thorstvedt innrømmer Manchester United-sjefen at han ikke er noen fan.

Han går imidlertid langt i å forsvare spillerne sine mot påstander om at de er selvsentrerte.

– Noen managere hevder at dette er den mest selvsentrerte generasjonen fotballspillere noensinne?

– Men det er jo en del av samfunnet og sosiale medier. Jeg er ikke glad i sosiale medier, selv. Det blir jo litt sånn at mange legger ut et bilde av seg selv på Twitter når de har en dårlig dag, og er syke, eller har en «bad hair day», sier en åpenhjertig 46-åring til TV 2.

– Men en fotballspiller må ha lov til å legge ut bilder når de er glade. Det betyr ikke at de bare elsker seg selv. Det er en flott, ydmyk gjeng, som har lyst til å bli bedre. De vet at vi kan bli bedre, og at Manchester United må bli bedre.

– Jeg kan ikke snakke for andre enn Manchester United og Molde, egentlig, men jeg elsker å jobbe med spillere som ønsker å bli bedre.

Øverst ser du Solskjær snakke om sosiale medier

– Det var tungt i Cardiff

Solskjær har i det hele tatt latt seg imponere over mentaliteten til stjernespillerne sine. Han vil heller sammenligne Manchester United-spillerne med guttene han trente i Molde, enn dem han i ni måneder rådde over i Cardiff.

– Jeg er blitt imponert over holdningene til den gjengen her. Hvor åpen de er for coaching, og hvor lyst de har til å bli bedre. Det har vært et veldig stort pluss for meg.

– Det var tungt å jobbe i Cardiff, og det har jeg sagt mange ganger, hvor mentaliteten kanskje ikke var like elite som den er her. Og som i Norge. Mentaliteten og holdningen til norske fotballspillere er jo god. De har lyst til å bli bedre. Det er veldig få i Norge som tror de er det ferdige produktet. Jeg tror alle vet at de kan bli bedre.