Stavanger Oilers gikk seirende ut etter en ellevill målfest mot Sparta Warriors i kvartfinalene i GET-liga-sluttspillet.

Oilers vant 6-5 etter sudden death da Daniel Bøen Rokseth ble matchvinner elleve minutter ut i spilleforlengelsen.

Dermed leder Oilers 3-2 i kamper i best av sju-serien.

Kampen var ikke uten kontroverser. Sparta-kaptein Tommy Kristiansen fikk en utvisning etter en duell med Luc Snuggerud da han klappet amerikaneren på hodet.

Etter kampen raste han mot Oilers-spilleren.

Se situasjonen i videovinduet øverst!

– Det ser jo ut som han blir skutt av en snikskytter fra tribunen, det er noe av det verste jeg har sett i alle fall. Så går han ut og sperrer etterpå. Jeg kaller ikke det ishockey, men det er kanskje sånn han har blitt lært opp der han kommer fra. Det var pinlig, sier en frustrert Tommy Kristiansen til TV 2.

Hele tre ganger ledet Stavanger Oilers med to mål hjemme mot Sparta, men det sto 5-5 etter tre perioder. Litt over elleve minutter ut i forlengningen ble Daniel Bøen Rokseth vertenes matchvinner.

Men det var ikke en smertefri kveld for helten i sudden death.

I første periode fikk Daniel Bøen Rokseth pucken der det gjør aller mest vondt. Hovedpersonen selv hevder han gladelig hadde ofret en testikkel for avansement i sluttspillet.

– Jeg hadde ofret den venstre av de to for å vinne disse kampene, sier matchvinneren til TV 2.

– Det gjorde du vel nesten?

– Jeg håper den er der enda da, men ja, smiler Rokseth.

Tre av fem kamper mellom lagene er blitt avgjort etter sudden death. To av gangene har Oilers trukket det lengste strået.

Kvartfinalen mellom Sparta og Oilers blir tidligst avgjort søndag.