Sigrid på fjerdeplass i Storbritannia: – Det er utrolig stas

Sigrid Solbakk Raabe ligger på 4.plass på de britiske albumlistene.

I forrige uke slapp Sigrid Solbakk Raabe sitt kritikerroste debutalbum «Sucker Punch», som har blitt spesielt godt mottatt i Storbritannia.

Der er albumet nå på full fart mot toppen av hitlistene. En plassering som vi må helt tilbake til a-has glansdager på 80-tallet for å se maken til.

– Det er veldig stas. Jeg tror ikke det er hver dag en nordmann kommer på fjerdeplass i UK, spesielt ikke med en debutplate, sier Raabe til TV 2.

– Jeg er utrolig stolt over alt arbeidet jeg har lagt ned for den plata her, og hele teamet mitt som har jobbet med det, så det er fryktelig fryktelig kjekt.

22-åringen er også kjent for låter som «Strangers», «Don't Kill My Vibe» og «High Five».

– Inspirert av flere sjangere

Raabe sier hun har latt seg inspirere av mange ulike sjangere.

– Det er jo kommersiell popmusikk, men jeg har jo prøvd å la meg inspirere av alle mine store inspirasjonskilder.

– Jeg hører jo på ganske mange andre typer sjangere, så har jeg prøvd å blande de litt inn i pop. Og så har det blitt en ganske kul blanding, forklarer hun.

Høye ambisjoner

Ålesunds-artisten legger ikke skjul på at hun har høye ambisjoner.

– Jeg er veldig ambisjonsrik, og jeg har mange mål. Men jeg er 22 år, så jeg tenker et steg av gangen. Så vi får se hva som skjer videre, det blir veldig spennende, sier Raabe.

Hun kan foreløpig ikke kommentere hvor hennes neste turné vil bli.

– Jeg kan ikke gå noe særlig dypere inn i det, det er en intern strategi i vårt team. Men jeg kan i hvert fall si at vi er jo allerede ganske mye i USA, jeg var jo der å gjorde TV-show nå. Og så er vi en del rundt i Europa også.

Raabe befinner seg for øyeblikket på turné i Skottland.

– Hun gjør det lille ekstra

Musikkjournalist i Aftenposten Robert Gjestad mener Sigrid har det lille ekstra som gjør at hun når så langt opp på på hitlistene i England.

– Et viktig element i dette er jo at hun har et utrolig bra team rundt seg. Hun har et norsk plateselskap, men også et engelsk plateselskap, Island Records. De har i flere år har jobbet med å få henne opp og fram i England, men det gjør jo tusen andre popartister også som har management og et apparat rundt seg.

Men man må ha noe mer enn et godt team rundt seg, mener Gjestad.

– Det Sigrid har er jo at hun har en helt spesiell stemme. Hun har og en spesiell evne til å skrive låter som er utrolig fengende. I en formell-styrt verden slik som popmusikken har blitt i dag så må du gjøre det lille ekstra for å skille deg ut, og det har hun klart sammen med sine produsenter, sier han.

Aftenposten ga terningkast fem til Sigrids debutalbum «Sucker Punch».

Turné med Maroon 5

I juni legger hun ut på turné sammen med popgruppen Maroon 5 fra Los Angeles. De gjorde enorm suksess tidlig på 2000-tallet med låter som «This Love» og «She Will Be Loved».

Ålesund-jenta har fra før av spilt på «The Graham Norton Show» og «The Tonight Show» med Jimmy Fallon. Ifjor vant hun prisen for «Årets låt» under P3 Gull.

Lik TV 2 Underholdning på Facebook