Synnøve Solemdal (t.v.), Tiril Kampenhaug Echoff, Ingrid Landmark Tandrevold og Marte Olsbu Røiseland på pressetreff i forbindelse med stafett for kvinner og menn i VM Skiskyting 2019 i Östersund, Sverige.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Synnøve Solemdal (t.v.), Tiril Kampenhaug Echoff, Ingrid Landmark Tandrevold og Marte Olsbu Røiseland på pressetreff i forbindelse med stafett for kvinner og menn i VM Skiskyting 2019 i Östersund, Sverige. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Spørsmålet Norges ankerkvinne ikke kan svare på før stafetten

Norges ankerkvinne på VM-stafetten, Marte Olsbu Røiseland, klarer ikke å svare på om hun rangerer en individuell gullmedalje høyere enn stafettgull.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Synnøve Solemdal, Ingrid Landmark Tandrevold, Tiril Eckhoff og Marte Olsbu Røiseland utgjør Norges lag under lørdagens VM-stafett i Östersund.

Norges ankerkvinne, Marte Olsbu Røiseland, har så langt bidratt til gullet på mixed stafetten og single mixed staff i mesterskapet i de svenske skoger. Men på de individuelle distansene har hun skuffet.

– Et veldig vanskelig spørsmål
Olsbu Røiseland klarer ikke å svare på hva hun rangerer høyest av en individuell gullmedalje eller en stafettmedalje.

– Det er et veldig vanskelig spørsmål. Stafettmedaljen betyr nok mer for hele laget. Da er det hele laget rundt som eventuelt vinner den medaljen. Så får damelaget i skiskyting betyr en stafettmedalje mest, oppsummerer Olsbu Røiseland overfor TV 2 Sporten.

– Men for meg personlig så er det to sider. Jeg har selvfølgelig lyst til å være med laget å ta en medalje. Og så har jeg lyst til å ta en egen individuell medalje siden jeg ikke har det i VM fra før. Så det er umulig å rangere de to, fortsetter Norges ankerkvinne.

– Mer nervøs på en stafett
Ingrid Landmark Tandrevold, som tok sølvemdaljen på den individuelle sprinten i VM, røper at hun er mer nervøs foran en stafett enn individuelle distanser.

– Ja, det er jeg. Det handler om at man kan bli ekstra nervøs hvis ikke du gjør det bra. Så det er absolutt sommerfugler i magen, sier hun.

22-åringen liker imidlertid svært godt å gå stafetter.

Disse går etappene for Norge i VM:

4 x 6 km stafett for kvinner:
1. Synnøve Solemdal
2. Ingrid Landmark Tandrevold
3. Tiril Kampenhaug Eckhoff
4. Marte Olsbu Røiseland

4 x 7,5 km stafett for menn:
1. Lars Helge Birkeland
2. Vetle Sjåstad Christiansen
3. Tarjei Bø
4. Johannes Thingnes Bø

– Det er mange plusser, i hvert fall hvis et går bra. Det blir en firedobbel glede hvis vi lykkes, faktisk. Det er veldig gøy. Stafett er noe vi jobber med hele året. Hvis man lykkes, så blir det ekstra moro. Det negative er om man ikke får det til, og at det går utover alle andre også, poengterer Landmark Tandrevold.

Går for medalje
Målet før VM-stafetten er klart.

– Vi har i hvert fall lyst til å være med å kjempe om medalje. En medalje hadde vært helt rått, slår Landmark Tandrevold fast, og får full støtte av lagvenninnen Tiril Eckhoff.

– Det som er realistisk er nok at vi kjemper om medalje. Det håper jeg vi gjør på lørdag. Alt er mulig i stafett, også gull. Det er mulig, fastslår Eckhoff.

Marte Olsbu Røiseland minner om at Norge stiller med et sterkt lag.

– Vi har vært på pallen flere ganger denne vinteren med stafettlaget, og vi har alle muligheter til medalje. Men det er ikke bare å gå og hente den medaljen. Vi skal gjøre det beste vi kan, og håper det kan bli gøy. Gull er også mulig, konkluderer Norges ankerkvinne.