ØSTERSUND, SVERIGE 20190315.
F.v.: Vetle Sjåstad Christensen, Lars Helge Birkeland, Tarjei Bø og Johannes Thinges Bø på pressetreff i forbindelse med stafett for kvinner og menn i VM Skiskyting 2019 i Östersund, Sverige.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
ØSTERSUND, SVERIGE 20190315. F.v.: Vetle Sjåstad Christensen, Lars Helge Birkeland, Tarjei Bø og Johannes Thinges Bø på pressetreff i forbindelse med stafett for kvinner og menn i VM Skiskyting 2019 i Östersund, Sverige. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: Åserud, Lise

Svaret til svenskene: – Et scenario som er helt uaktuelt for oss

Sveriges skiskytterprofil Sebastian Samuelsson lover at Sverige skal slå Norge på lørdagens stafett. – De kan bare drømme, kontrer Johannes Thingnes Bø.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I OL Pyeongchang i 2018 sikret Sverige seg overraskende gullet på herrestafetten i skiskyting. Gullet var nasjonens aller første i et OL på øvelsen.

Norges lag i OL, bestående av Lars Helge Birkeland, Tarjei Bø, Johannes Thingnes Bø og Emil Hegle Svendsen, måtte ta til takke med sølvmedaljen.

Foran VM-stafetten i Östersund lover Sveriges skiskytterprofil at svenskene har planer om å slå Norge igjen. For også under verdenscupstafetten i Hochfilzen i desember måtte Norge ta til takke med andreplassen bak svenskene.

Sverige var samtidig foran Norge i verdenscupen i Oberhof i januar, da svenskene ble nummer fem og Norge havnet helt ned på åttendeplass.

SLO NORGE: Sebastian Samuelsson, Martin Ponsiluoma, Peppe Femling og Torstein Stenersen jubler etter at Sverige slo Norge i Hochfilzen i fjor.
SLO NORGE: Sebastian Samuelsson, Martin Ponsiluoma, Peppe Femling og Torstein Stenersen jubler etter at Sverige slo Norge i Hochfilzen i fjor. Foto: Stefan Adelsberger

– Vi klarte det ikke på mixed stafetten i Östersund. Men Norge fikk ta mixed stafetten her, så tar vi herrestafetten, konkluderer Sebastian Samuelsson, som var på det svenske laget som tok gullet på stafetten i OL Pyeongchang i 2018 og gikk ankeretappen da Sverige slo Norge på stafetten i Hochfilzen.

Tarjei Bø innrømmer at det svir ekstra å tape for svenskene på en stafett i skiskyttersirkuset.

– Vi har tapt mot Sverige for mange ganger de siste årene, dessverre. Det er bra du kommenterer det. Jeg merker at blodet pumper litt ekstra nå, sier han, og legger til:

– Klart det svir veldig. Det er den verste distansen å tape for Sverige mot. Spesielt når vi nå er i Sverige. Det er et scenario som er uaktuelt for oss å være med på igjen, slår Tarjei Bø fast.

Thingnes Bø: – Det er lov å drømme
Lillebror og lagkamerater Johannes Thingnes Bø er helt enig.

Verdenscuplederen fra Norge kommer med følgende syrlige svar til Sebastian Samuelsson:

– Det er lov å drømme. De fikk drømmen sin innfridd i fjor. Det blir litt for mye av det gode om de skal ta to mesterskapsgull på rad, sier han.

En ubeskjeden Thingnes Bø avskriver Sverige i medaljekampen, og mener «Söta Bror» har overprestert på stafettene.

– Sverige er ikke med i medaljekampen på stafetten på lørdag. Jeg synes de er gode som lag, men har overprestert. Enkelt og greit. Sverige har hjemmebanefordel, og det er en stor fordel. Men deler du opp etappene hver for seg og ser på utøverne som skal møtes, så har svenskene rett og slett ikke gjort det godt nok, konkluderer Thingnes Bø – som hittil har tatt gullet på sprinten, mixed stafett og single mixed stafett, samt sølvmedaljen på jaktstarten hittil i VM.

– Det var ikke noe stas
VM-debutant Vetle Sjåstad Christiansen satt hjemme i sofaen og så at Sverige slo Norge på stafetten i OL for ett år siden. Han er i likhet sine lagkamerater klar på at

– Det det var ikke noe stas. Sverige, som i utgangspunktet har et mye svakere lag på papiret, har kommet og slått oss to på stafetten to ganger i verdenscupen denne sesongen og regjerende mester i OL i fra fjor. Det er klart at det er ekstremt surt for oss, sukker han.