Lag din favoritt-poke bowl

Wenche lager poke bowl med rå fisk, ris og masse godt tilbehør.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Wenche lager gatemat fra Hawaii. Poke bowl med rå fisk og sine favoritt ingredienser. Retten smaker best nylaget.

Oppskrift:

  • 100-150 gram fisk per person (for eksempel fersk kveite og vakuumpakket laks)
  • Kokte reker
  • Sushi ris eller risnudler
  • Syltet rødløk eller annen type løk
  • Strimlet salat
  • Mango i terninger
  • Granateplekjerner
  • Avocado i strimler eller slangeagurk
  • Sesamfrø (lettstekt i panne)
  • Chili- eller hvitløksmajones

Marinade til 4 personer:

  • 2 dl. soyasaus
  • 1/2 dl. riseddik
  • 1/4-1 ts. sesamolje (mye smak - smak deg frem)
  • 1-2 fedd finhakket hvitløk
  • 1-2 ts. finhakket frisk ingefær
  • 1-2 ts finhakket chili
  • Saft og finrevet skall av 1/2 sitron

Rør sammen marinaden og smak til den styrke du liker. Vend fisk/skalldyr i biter i marinaden.

Slik gjør du:

Gjør ferdig alt tilbehøret og legg hver for seg i skåler. Start med å legge lun ris eller risnudler i bunnen av en bolle. Fortsett med grønnsaker, fisk og skalldyr. Dryss over granateplekjerner.