I DISKUSJON: Trener Mazet og Thingnes Bø havnet i en diskusjon under torsdagens single mixed stafett.
I DISKUSJON: Trener Mazet og Thingnes Bø havnet i en diskusjon under torsdagens single mixed stafett. Foto: Åserud, Lise

Thingnes Bø i heftig ordveksling med treneren: – Han er litt av en type

Johannes Thingnes Bø fikk klar beskjed av trener Siegfried Mazet etter skyteserien som kunne kostet Norge gullet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Olsbu Røiseland gikk Norge opp i ledelse på nest siste etappe på torsdagens mixed stafett, og Thingnes Bø avgjorde gullduellen med Italia og Sverige ved hjelp av ti treff på ankeretappen.

Nordmannen paraderte inn til gull med et norsk flagg i hendene og ble møtt med omfavnelse av en hoppende glad Olsbu Røiseland.

Men på første stående skyting kunne Thingnes Bø skutt bort gullet for Norge. Han bommet tre ganger, men traff på sine tre ekstraskudd. Da han vekslet med makker Osbu Røiseland ut til Norges tredje etappe, gikk det en kule varmt mellom 25-åringen og trener Siegfried Mazet.

– Siegfried (Mazet) er en fascinerende type. Han kommer og kjefter på deg midt i løpet, sier Thingnes Bø i forbindelse med den offisielle pressekonferansen etter gullet på single mixed stafett.

– Jeg skal ikke ha på trykk at jeg bannet
Thingnes Bø legger ikke skjul på at han ga treneren svar på tiltale.

– Jeg sa at jeg var for sen på skuddene. Så svarte han meg at det var det han hadde fortalt meg. Han ba meg skjerpe meg. Han var ikke sint, men bestemt. Han vet hva jeg er god for, og når jeg ikke viser det, så blir han jo irritert, sier Thingnes Bø, og bekrefter at det kom noen gloser tilbake.

– Jeg vet ikke om jeg bannet. Det vil jeg i hvert fall ikke ha på trykk. Med mamma og pappa er ikke vokst opp med banning, så det skal jeg ikke ha på meg, sier han til pressekorpset.

Trener Siegfried Mazet sier til TV 2 Sporten at han det er helt vanlig at det blir gitt beskjeder underveis i et løp.

– Ja, han var litt irritert etter første stående skyting, så jeg sa bare at han måtte være konsentrert og treffe på den andre skytingen. Dette er imidlertid ikke noen «big deal». Det er normalt at slike ting skjer. Jeg ba ham bare være konsentrert, sier Mazet til TV 2 Sporten.

– Det så ut som det hjalp ham?

– Det vet jeg ikke, for jeg har ikke snakket med ham etterpå nå. Men vi skal snakke sammen om det i kveld, forsikrer han.

– Det sørget for at han ble ekstra skjerpet
Gullmakker Marte Olsbu Røiseland fikk ikke med ordvekslingen mellom Thingnes Bø og treneren, men mener det var en god ting.

– Jeg var jo ute og gikk, så jeg fikk ikke med meg så mye av den første stående serien. Men det var jo litt bra, for da ble han ekstra skjerpet på den avgjørende stående serien. Den løste han jo veldig bra, poengterer hun.

Italia tok sølv og Sverige bronse, slått med henholdsvis 13,4 og 20,0 sekunder, på torsdagens single mixed stafett.