Stjernen avsluttet karrieren med kjempehopp og pallplass

I sitt siste renn, og det på hjemmebane, kom Andreas Stjernen (30) på en sterk andreplass.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Stjernens siste hopp i vinduet øverst! Video med tillatelse fra NRK.

– Nå er jeg bare jævla happy for hoppingen. Så synker det vel inn etter hvert at jeg er ferdig. Akkurat nå er jeg bare veldig, veldig glad for en fin avslutning, sier Stjernen til NRK.

Trønderen kunngjorde like før Raw Air at rennene ble hans siste. Han har siden besluttet å stå over Vikersund-helgen.

Da karrierens siste konkurranse ble satt til hjemmebane i Granåsen, var en pallplass skrevet i stjernene.

I første omgang hoppet han 137 meter. Gode stilkarakterer førte til at han bare var halvannet poeng bak ledende Ryouyu Kobayashi, til tross for at japaneren hoppet fire meter lengre.

– Gjort det 100 ganger i Granåsen

Stjernen kopierte hoppet i andre omgang, og la press på Kobayashi da han fikk tre ganger 19 i stil. Japaneren klarte imidlertid også å følge opp kjempehoppingen fra første omgang, og landet på 141,5 meter. Han endte hele 10,4 poeng foran.

– Det er vel sånn hopping jeg har gjort mange hundre av i Granåsen. Det var ekstremt godt å få det til, sier Stjernen til NRK, før han svarer på spørsmål om hva hoppingen har gitt ham:

– Det er gleden å drive med idrett, og den ekstreme følelsen når man gjør det bra og flyr. Jeg har vært heldig og hatt en veldig bra gjeng med meg hele tiden.

Stjernen hadde fra før bare én individuell pallplassering denne sesongen. Det var i hoppukerennet i Innsbruck.

Johansson tapte terreng

Robert Johansson jakter sammenlagtsseieren i Raw Air og lå 5,9 poeng bak ledende Stefan Kraft før torsdagens renn. Den avstanden økte ytterligere da Johansson måtte ta til takke med en 10.-plass med 270,6 poeng, mens Kraft endte på tredjeplass.

Johann André Forfang ble Norges nest beste på 5.-plass. Tromsøværingen fikk totalt 275,6 poeng for hopp på 134 og 132,5 meter.

Marius Lindvik og Robin Pedersen kom seg til finaleomgangen, men klarte aldri å utfordre teten. Pedersen ble nummer 28 med 240,2 poeng, mens Lindvik endte på 30.-plass

Granerud skuffet

Halvor Egner Granerud har slitt den siste tiden og fikk det ikke heller ikke til å klaffe i Granåsen torsdag. Tross et hopp på 125 meter holdt ikke 120,2 poeng til finaleplass for Asker-gutten, som ble nummer 32.

Thomas Aasen Markeng hoppet like langt som Lindvik, men dårligere stilpoeng resulterte i 117 poeng, noe som ikke holdt til finaleplass. 18-åringen endte på 36.-plass.

Fredag skal hopperne i aksjon i Vikersund.

(©NTB/TV 2 Sporten)