SKUFFET: Kjetil Jansrud slet med vond rygg og endte til slutt på en fjerdeplass sammenlagt i Super G-cupen.
SKUFFET: Kjetil Jansrud slet med vond rygg og endte til slutt på en fjerdeplass sammenlagt i Super G-cupen. Foto: Christian Hartmann

Jansrud skuffet - Paris vant Super G-cupen

Kjetil Jansrud endte på en fjerdeplass i verdenscupfinalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det ble ingen festdag for de norske alpinistene i verdenscupfinalen i Super-G.

Kjetil Jansrud ble beste norske på en fjerdeplass i Andorra. Han endte til slutt også på en fjerdeplass sammenlagt i Super-G-cupen.

Dominik Paris vant både verdenscupfinalen og verdenscupen sammenlagt. Det var 29-åringens tredje super-G-seier og sjuende verdenscupseier totalt denne sesongen.

Vincent Kriechmayr tok andreplassen sammenlagt, mens Mauro Caviezel tok tredjeplassen.

De norske skuffet

Jansrud som forteller til NRK at han sliter med ryggen, gikk ut med startnummer fem, og viste gode takter i starten av bakken. Nordmannen ledet mot toppen, men tapte mye på tredje mellomtid, og endte på en foreløpig andreplass, 43 hundredeler bak Mauro Caviezel i ledelsen.

– Det er lett å forklare, og det er bra. Det er lett å leve med. Vi får slå hardere tilbake neste år og så får vi låne vekk den krystallkulen til en annen nasjon, sier Jansrud til NRK.

Med 1:21.00, endte Jansrud 0.58 hundredeler bak vinner Paris.

– Det var egentlig veldig bra fram til den enorme kulen her. Jeg fløy så langt og jeg synes ikke det var spesielt digg å lande. Litt trøblete rygg og jeg får litt vondt. Det er en del av gamet, men det er en av de drøyeste vi har hatt hele året. Jeg mista litt rytmen og ble litt reservert, sa Jansrud til NRK.

Det ble heller ikke noen jubeldag for Aleksander Aamodt Kilde. 26-åringen gikk hardt ut, men det ville seg ikke helt. Han endte på tiden 1:21.65, som holdt til en åttendeplass i verdenscupfinalen. Kilde endte på en femteplass sammenlagt i Super-G-cupen.

Adrian Smiseth Sejersted kjørte seg inn med bedre tid enn Aamodt Kilde, og endte på en syvendeplass torsdag. Han endte på en 13. plass sammenlagt.

Shiffrin best av kvinnene

Mikaela Shiffrin ble nummer fire i kvinnenes verdenscupfinale og vant med det krystallkulen i super-G for første gang i karrièren. Den amerikanske alpindronningen har allerede vunnet slalåmcupen og sammenlagtcupen denne sesongen.