Zucca (31) snart uten kontrakt: – Jeg har fire-fem gode år igjen

Til sommeren står Mats Zuccarello uten kontrakt i NHL. Selv tror nordmannen at karrièren i verdens største ishockeyliga er langt fra over.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norges største ishockey-profil, Mats Zuccarello, er i full gang med rehabiliteringen etter armbruddet han fikk i debuten sin for Dallas Stars. 31-åringen håper han rekker å komme tilbake før sluttspillet i NHL starter.

– Sånn som det ser ut nå, så er det jo sluttspill og jeg rekker kanskje noen av de siste kampene av sesongen. Hvis jeg er heldig, forteller Zuccarello til TV 2.

Armbruddet er ikke gunstig for nordmannen, som til sommeren er på utkikk etter en ny kontrakt i NHL. Hans nåværende kontrakt går ut 1. juli. Ifølge Zuccarello er han langt fra ferdig i hockeyens gjeveste liga.

– Jeg føler meg veltrent og i bedre form enn noen gang. Jeg håper jeg har fire-fem gode år igjen, sier Dallas Stars-spilleren.

​Fikk beskjed over telefon

Det har vært en sesong fylt med overgangsrykter og usikkerhet omkring Zuccarellos videre tilværelse i New York Rangers. ​24. februar kom det endelige svaret. Zuccarello ble sendt fra New York Rangers og til Dallas Stars.

– Plutselig får du en telefon på 30 sekunder, forteller han.

–​ Det er sånn det er, bare en telefon?

– Ja, en telefon om at det ble Dallas, takk for alt og lykke til videre. Så fikk jeg en telefon fra Dallas, hvor de sier at det kommer en bil som henter deg halv fem i natt og du skal spille i morgen klokka tre, i Chicago.

Zuccarello måtte kaste seg rundt og pakke i hui og hast. Det var noen hektiske siste timer i New York.

– Jeg hadde med meg noe hockeyutstyr, køller og noen klesbager. På noen timer gikk jeg fra å bo i New York. Så var man i ny by, ny klubb og nye mennesker. Det går jo fort, sier nordmannen.

Tårevått farvel

Like etter overgangen ble New York Rangers-keeper, Henrik Lundqvist, spurt om han kom til å savne nordmannen. Da klarte ikke svensken holde tårene tilbake. Zuccarello innrømmer at det ble et tøft farvel med den svenske keeper-stjernen og resten av lagkompisene i Rangers.

– Da jeg sa farvel til gutta, så ble det litt tårer i øynene hos meg også. Jeg har jo vært der i ni år og det er emosjonelt. Det er jo kompiser og relasjoner man har skaffet seg over tid, så det var veldig trist å dra, forteller Zuccarello.

–​ Hvordan var det å se Lundqvist gråte?

– Det er veldig kult å se at han bryr seg om meg. Jeg føler jo det samme. Det er trist å dra fra en jeg har kjent i så mange år. Jeg kjenner jo familien hans godt, både kone og barn, så det er trist, sier nordmannen.

Det er ikke bare spillerne i Rangers som kommer til å savne nordmannen. Zuccarello var en fan-favoritt i storbyen. En Rangers-fan kan ikke se for seg at noen kan erstatte 31-åringen i New York.

– Du kan alltids få deg en ny dame, men du kan ikke få en ny «Zucc». Det er bare en «Zucc», forteller han til TV 2.