Slik forklarer Nordtveit uttalelsene som utelukket Premier League-retur

Under ett år etter at han sa at kun ferie til England var aktuelt, er Håvard Nordtveit tilbake som Premier League-spiller. Søndag venter Liverpool.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Fulham-Liverpool søndag fra 14.45 (kampstart 15.15) på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo!

– Vi har hus der, så jeg drar muligens tilbake dit på ferie, men Premier League er over for meg.

Ordene tilhører Håvard Nordtveit, og ble uttalt til det tyske magasinet Kicker i februar 2018, og deretter omtalt av VG som første norske mediehus.

Under ett år senere er Nordtveit tilbake på engelsk fotballs øverste nivå. Nå forklarer han uttalelsene overfor TV 2 Sporten.

– Når man kommer til Bundesliga igjen, sier man selvfølgelig «nå er jeg i Tyskland igjen og fokuserer på det» når de spør om jeg kommer til å returnere til England igjen. Det var egentlig ganske profesjonelt og bra svart.

HOVEDSTADSGROSSIST: Håvard Nordtveit har ikledd seg trøyen til sin tredje London-klubb i karrieren denne vinteren.
HOVEDSTADSGROSSIST: Håvard Nordtveit har ikledd seg trøyen til sin tredje London-klubb i karrieren denne vinteren. Foto: Glyn Kirk/AFP

– Så vet man at ting skjer kjapt, og det gjorde det denne gangen også. Så jeg angrer ikke på at jeg sa det. Jeg har vært i denne ligaen før, og jeg kjenner bedre til Bundesliga, men når du endelig får muligheten til å gjøre det, så gjør du det selvsagt, sier Fulham-forsvareren.

Var ikke forberedt på posisjonsbyttene i West Ham

Og nettopp Tyskland og England har stort sett vært 28-åringens hjemsteder i hele hans voksne liv, etter at han som 16-åring forlot Haugesund til fordel for Arsenal i 2006. I løpet av sine år i Nord-London ble det diverse utlån, hvorav det siste i Bundesliga med Nürnberg i 2009/10.

Deretter fulgte seks gode sesonger i Borussia Mönchengladbach, retur til Premier League med en sesong med nedtur i West Ham, før 1,5 år i Bundesliga igjen med Hoffenheim. Nå er han tilbake på engelsk jord, og setter ord på hvorfor han tror det går bedre denne gangen enn sist han prøvde seg i London.

– Forskjellen er nokså stor. Her går det frem og tilbake i 90 minutter, og i Tyskland så går det kanskje en halv omgang der man bare har ball og venter på at det skal åpne seg en løsning. Spesielt med Julian Nagelsmann som trener, som liker å holde ballen på bakken.

– Da jeg var i West Ham, ble jeg brukt i alle mulige posisjoner og var ikke helt forberedt på det. Nå er jeg tiltenkt i en rolle jeg har hatt på landslaget, og som jeg føler har gått bra. Det er absolutt ikke negativt om jeg spiller der hver helg, og så kan jeg forhåpentligvis gjøre det samme med det norske flagget på brystet, sier mannen med 45 landskamper for Norge.

Etter å ha ankommet England skadet, har Nordtveit nå spilt 90 minutter i fire strake Premier League-kamper på rad, og selv om Fulham har tapt alle, føler Nordtveit selv at han er kommet godt i gang.

– Ser du på dette som en sjanse til å vise at du hører hjemme i Premier League, og at dette kan være en super mulighet for deg?

– Ja, absolutt. Med den bakgrunnen jeg har hatt, jeg kunne knapt løpe da jeg kom hit etter en operasjon, måtte jeg ha en liten pre-season før jeg kunne begynne å trene. Det var derfor jeg stod over noen kamper på nyåret. Da blir det litt slik at jeg har lyst til å vise hva som bor i meg. Selv om vi ikke har vunnet kamper, så føler jeg at jeg har kommet godt i gang, og fått en god start for meg selv i hvert fall, sier Nordtveit.

Fulham kan sette lite flatterende Premier League-rekord

Forut for helgens møte med Liverpool har Fulham 13 poeng opp til sikker plass når åtte runder gjenstår. De hvite har sluppet inn hele 68 mål på de 30 første. Det betyr at de har et snitt på 2,27 baklengsmål per kamp, hvilket er det tredje dårligste i Premier Leagues historie.

Rekorden tilhører Swindon fra 1993/94-sesongen, som slapp inn 100 mål på det som da var 42 kampers sesong (et snitt på 2,38). For at Fulham skal unngå å slå den lite flatterende rekorden, må de slippe inn færre enn 23 mål på sine siste åtte kamper denne sesongen.

Nordtveit har tidligere uttalt seg til TV 2 om følelsene som følger med det å være involvert i bunnstriden, om det å våkne opp om natten og tenke på at man ligger på nedrykksplass. Les saken her.