Bersant Celina med uforglemmelig straffemiss

Swansea tapte stort, men det alle snakker om er en bom fra elleve meter.

WBA - Swansea 3-0

Bersant Celina sto for en straffemiss av det uforglemmelig pinlige slaget da hans Swansea tapte 0-3 mot West Bromwich Albion i Championship - nivå to av engelsk fotball - onsdag.

Se straffemissen i Sportsnyhetene i vinduet øverst!

Norskkosovaren fikk sjansen på stillingen 1-0 til WBA fem minutter før pause, men snublet da han skulle skyte og sneiet bare ballen så den hoppet to-tre meter til siden og ble klarert av en hjemmeforsvarer.

I avisen Birmingham Mail, som følger WBA tett, fikk straffesparket en ytterst lite hyggelig omtale.

– Århundrets verste straffespark fra Celina, skrev journalist Paul Stuart på Twitter.

Manageren sammenligner med Terry

Straffesparket var det fjerde Swansea har bommet på av de sju de har fått denne sesongen. Manager Graham Potter drar parallellen til John Terrys avgjørende miss i Champions League-finalen mot Manchester United i 2008.

– Det er et fryktelig øyeblikk, men han må komme over det. Det er selvsagt enkelt å håne, og han vil nok få litt av det, men sånn er livet. Han hadde mot til å ta straffesparket, og det er opp til oss å stille oss bak ham. Han vil vokse og bli bedre av erfaringen. Det så ut som om standfoten skled, og jeg mener John Terry hadde en lignende for noen år siden. Det så ikke veldig hyggelig ut, gjorde det? Det var ikke fint å se, sier han til klubbens egne hjemmesider.

Celina har aldersbestemte landskamper for Norge, men bestemte seg i 2016 for å representere Kosovo på A-landslagsnivå.

22-åringen spilte for Manchester City mellom 2014 og 2018, og fikk totalt fire kamper (hvorav én i ligaen), men ble etter utlån til nederlandske Twente og engelske Ipswich og deretter solgt til Swansea i fjor sommer.

I Championship har han gjort sakene sine bra, og har scoret fem mål på 33 kamper for et Swansea-lag som ligger på 15. plass på tabellen og som lørdag skal spille kvartfinale i FA-cupen mot Celinas gamle klubb Manchester City.

Landslagskaptein Stefan Johansen var i onsdagens oppgjør ubenyttet reserve for WBA, som tok tre viktige poeng i opprykkskampen. Chris Brunt, Mason Holgate og Jay Rodriguez scoret målene.

Spennende i toppen av Championship

West Bromwich er på 4.-plass og er inne på kvalifiseringsplass med ni poengs margin. Det er også ni poeng opp til direkte opprykksplass.

Norwich er ny serieleder etter 3-2-seieren over Markus Henriksen og hans Hull. Tomålsscorer Emiliano Buendia avgjorde for hjemmelaget etter et tidlig ledermål signert Marco Stiepermann.

Norwich er to poeng foran Leeds og fire foran Sheffield United.

Henriksen noterte assist da Marc Pugh reduserte til 1-2 rett før pause. Chris Martin scoret et nytt reduseringsmål rett før slutt. Hull er nummer 13, fem poeng fra kvalifiseringsplass.