COMEBACK: I 2017 tok den tidligere midtbanespilleren til fotballbanen igjen som 49-åring, og han har også nylig deltatt i fotballprogrammet Harry's Heroes, der Merson la seg i hardtrening for å komme seg i form til å møte et tysk lag. Det var i etterkant av den innspillingen at han returnerte til Anonyme Alkoholikere.
COMEBACK: I 2017 tok den tidligere midtbanespilleren til fotballbanen igjen som 49-åring, og han har også nylig deltatt i fotballprogrammet Harry's Heroes, der Merson la seg i hardtrening for å komme seg i form til å møte et tysk lag. Det var i etterkant av den innspillingen at han returnerte til Anonyme Alkoholikere. Foto: Olly Greenwood

Fotball-legende åpner opp om alkohol-problemene

Den tidligere Arsenal-spilleren Paul Merson forklarer at han har returnert til Anonyme Alkoholikere etter et sammenbrudd.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I et nytt intervju med britiske Daily Star åpner den tidligere Arsenal-spilleren Paul Merson opp om sitt alkoholmisbruk.

50-åringen var på 80- og 90-tallet en av de viktigste spillerne i stallen til Arsenal, men har siden slitt med både gambling-, narkotika- og alkoholmisbruk.

Nå har han igjen søkt hjelp hos gruppen Anonyme Alkoholikere.

– Jeg har gått i møter i ni uker, og livet mitt er bedre. Jeg hadde et sammenbrudd, men det hadde jeg godt av, sier han til avisen.

Merson forteller at han tok avgjørelsen i sammenheng med innspillingen av TV-serien Harry's Heroes: The Full English, der tidligere Tottenham-manager Harry Redknapp prøver å få en rekke fotballhelter fra 90-tallet i form til å møte deres tyske rivaler.

Innspillingen skal ha fått Merson til å forstå at han fortsatt hadde alkoholproblemer.

– Under innspillingen snakket jeg mye om gamblingproblemene mine, men da jeg fikk litt avstand til det, forsto jeg at det var drikkingen som var problemet. Hvis jeg drikker, gambler jeg. Så nå skal jeg ikke drikke, sier Merson.

Han skal blant annet ha spilt bort hele pensjonen sin på få måneder, og skal ha vært notorisk kjent for sine seks dager lange drikkeleker sammen med kompisen Paul Gascoigne da begge spilte for Middlesbrough sent på 90-tallet.

– Det er hardt å være avhengig. Det er noe du bærer med deg resten av livet, sier han.