SAMSTEMTE: Den uavhengige senatoren Bernie Sanders (venstre), demokraten Chris Murphy og republikaneren Mike Lee møttes for en felles pressekonferanse i anledning avstemningen om å stoppe militær bistand til Saudi-Arabias krigføring i Jemen.
SAMSTEMTE: Den uavhengige senatoren Bernie Sanders (venstre), demokraten Chris Murphy og republikaneren Mike Lee møttes for en felles pressekonferanse i anledning avstemningen om å stoppe militær bistand til Saudi-Arabias krigføring i Jemen. Foto: J. Scott Applewhite

Vedtar stans av militær bistand til Saudi-Arabias Jemen-krig

Senatet har onsdag stemt for å stanse militær bistand til Saudi-Arabias krigføring i Jemen. Dermed har begge kamrene i Kongressen trosset Donald Trump.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Resolusjonen, som først og fremst er symbolsk, ble stemt fram av hovedsakelig demokrater, men også en håndfull republikanske senatorer, skriver Business Insider.

– Jeg tror det er en tverrpolitisk enighet om å stanse denne forferdelige konflikten, sier republikaneren Mitch McConnell som leder Senatet.

Kongressen lener seg på en såkalt War Powers Resolution til å stanse en militær intervensjon. Det vil også kunne føre til en konfrontasjon med Det hvite hus.

Saudi-Arabia gikk i mars 2015 til krig mot Houthi-opprørerne. De er i spissen for en regional koalisjon, der blant andre De forente arabiske emirater deltar.

Armed Conflict Location & Event Data Project (ACLED) anslår at mellom 70.000 og 80.000 mennesker er drept i krigen. Over 3 millioner mennesker er drevet på flukt siden konflikten brøt ut.

(©NTB)