Brennhete Messi sendte Barcelona til kvartfinale

Lionel Messi viste klasse da Barcelona lekte seg til kvartfinale.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Barcelona - Lyon 5-1 (5-1 sammenlagt)

Lionel Messi stod frem da Barcelona gikk videre til kvartfinale i Champions League.

Argentineren scoret to og hadde to assist da Barcelona knuste Lyon 5-1 på Camp Nou.

– Messi er på mange måter verdens mest undervurderte spiller, fordi han leverer på dette nivået nesten hver eneste uke. Vi er blitt ufattelig bortskjemte med å se disse prestasjonene. Mål, målgivende pasninger og driblinger. Det er fantastisk, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Se Messi herje i videovinduet øverst!

Philipe Coutinho, Gerard Pique og Ousmane Dembélé scoret de resterende for hjemmelaget. Léo Dubois scoret for gjestene.

Barcelona er det eneste spanske laget som tar seg til kvartfinale i årets Champions League.

Real Madrid og Atletico Madrid røk ut mot Ajax og Juventus i åttedelsfinalene.

Messi-magi

Barcelona startet kampen med et enormt press på Lyon. Lionel Messi var farlig frempå to ganger, men begge ble avverget av Lyon-keeper Anthony Lopes.

Så etter et kvarter ble Luis Suarez felt inne i sekstenmeteren til Lyon. Straffespark til hjemmelaget. Lionel Messi gikk frem og satte straffesparket i mål med en panenka-avslutning. 1-0 til Barcelona.

Det så dog ut som et billig straffespark. På reprisene så man at Luis Suarez tråkket på Jason Denayer og kaster seg mens han holder seg til leggen. Hoveddommer var klar i sin sak og det ble ikke brukt mye tid på VAR i situasjonen.

Ifølge den franske kanalen RMC hadde UEFA problemer med VAR da de skulle se på reprisene av forseelsen som førte til straffespark.

– Suarez skulle fått frispark mot seg. Det er det absolutt ingen tvil om. Denayer kaster seg inn og ser at her er det fare på ferde. Han stopper foten og Suarez gjør en unaturlig bevegelse med sin høyrefot slik at den ender på forsvarerens fot, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Like etter scoringen tok Lyon en overgang og kom til en god sjanse, men avslutningen til Moussa Dembélé ble blokkert Clement Lenglet.

Etter det ble det franske lagets keeper liggende etter et sammenstøt med Philipe Coutinho. Etter lang tid med behandling for hodeskaden valgte Lopes å fortsette.

Forlot banen i tårer

Barcelona fortsatte presset på Lyon. Suarez ble spilt igjennom og alene med Lyon-keeperen sentret spissen uselvisk til Coutinho som enkelt trillet inn hjemmelagets andre scoring.

Lopes som så svimmel ut etter sammenstøtet ble til slutt tatt av banen i tårer. Portugiseren ble erstattet av Mathieu Gorgelin.

Gorgelin markerte seg før hvilen da han dro frem en mesterlig redning da Messi kom alene med keeperen. Barcelona kunne ledet med langt mer enn 2-0 til pause.

Lyon skapte spenning

De tok bare to minutter av andreomgangen før Messi igjen var på jakt etter scoring. Arthur tok seg inn i sekstenmeteren og litt presset fikk ham servert Lionel Messi. Argentineren prøvde seg på en ny chip, men avslutningen ble reddet på strek.

Så ti minutter senere skapte Lyon spenning i kampen. Memphis Depay slo ballen inn i feltet hvor ballen havnet hos Léo Dubois etter flere hodedueller. Franskmannen dempet ballen og satte den i mål fra elleve meter.

Videodømming skulle så se på om du var et mulig frispark eller offside, men scoringen ble godkjent.

– Det er match på Camp Nou, utbrøt kommentator Kasper Wikestad.

Scoringen ble en vitamininnsprøytning for gjestene som stormet i angrep ved hver anledning, vitende at et mål til vil være nok for avansement.

Messi roet hjemmefansen

Den scoringen klarte de ikke å finne frem til. I stedet skulle Messi igjen vise sin klasse.

Argentineren vendte vekk to mann i samme finte og trillet ballen i mål forbi Lyon-keeper Gorgelin.

Så tok den lille magikeren på seg servitørrollen. Messi driblet seg igjen inn i sekstenmeteren og fant Gerard Pique på bakerste. Spanjolen fikk en enkel oppgave med å sette hjemmelagets fjerde scoring.

Det ga seg ikke der. Et nytt praktangrep der Messi serverte Ousmane Dembélé som satte 5-1 fem minutt før slutt.

Barcelona tok seg videre til kvartfinale etter en solid oppvisning med 5-1-seier på Camp Nou.

Trekningen for hvem Barcelona møter i kvartfinalen vil ta sted førstkommende fredag.

Der kan de trekke Manchester United, Manchester City, Liverpool, Tottenham, Porto, Ajax eller Juventus.