TAPTE BRONSEN: Sveriges Sebastian Samuelsson.
TAPTE BRONSEN: Sveriges Sebastian Samuelsson. Foto: Anders Wiklund

Tapte medaljekampen: – Klart det er surt

Tarjei Bø snøt Sveriges VM-debutant Sebastian Samuelsson for bronsen på normaldistansen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hjemmehåpet Sebastian Samuelsson bommet kun på sin andre stående, resten av blinkene gikk rett ned. Han lå lenge på bronseplass, men ble dyttet ned til fjerde da Tarjei Bø gikk i mål.

Dermed snøt Tarjei Bø «Söta bror» for bronsemedaljen i VM i Östersund.

Vetle Sjåstad Christiansen, som ble nummer fem, sa spøkefullt at en ekkel nordmann skjøv svensken ned fra pallen.

– Jeg unner ham medaljen
Sebastian Samuelsson innrømmer at det var surt å bli skjøvet ut av pallen, er rosende i omtalen av Norges bronsehelt.

– Tarjei fortjente medaljen i dag. Han gjorde det utrolig bra. Men det er klart det er surt. For jeg ville jo ha medalje jeg også, sier Samuelsson til TV 2 Sporten.

– Var det ekstra surt å tape bronsemedaljen til en nordmann?

– Nei, jeg synes Tarjei fortjente det. Han var svært nære på jaktstarten og har gått mange bra løp, så jeg unner ham den, svarer 21-åringen.

Tarjei Bø innrømmer at det har vært litt «svenskekrig» også i skiskyttersirkuset tidligere.

– Det har vært litt svenskekrig. De jublet jo greit i fjor da de slo oss på OL-stafetten, sier Tarjei Bø til TV 2 Sporten.

Før han legger til:

– Men Sebastian Samuelsson er en veldig ålreit type. Han er en forkjemper for ren og fair idrett, og der stiller også jeg sterkt. Det har han sikkert fått med seg, og så har han sikkert også fått med seg at jeg kjempet litt for den medaljen, sier Tarjei Bø.

– Det var tøft
Både Bø og Vetle Sjåstad Christiansen kjempet om medalje før siste skyting. Tarjei Bø, som hadde én bom fra før, holdt hodet kaldt og skjøt ned samtlige blinker på siste stående.

Etter en dramatisk kamp mot klokka den siste kilometeren gikk Bø inn på tiden 53.51,5 minutter. Det var bare fire tideler unna sølvmedaljen.

– Det var tøft, du kan forberede deg mentalt på alle slags mulige måter, men av og til dukker feil tanker opp uansett. Spesielt etter at jeg bommet på noen siste skudd tidligere i vinter. Jeg føler liksom det har tatt kontrollen over meg. Spesielt på jaktstarten var det tydelig. Men jeg har jobbet veldig mye med det og terpet på det på trening. I dag var jeg superfokusert på det jeg skulle gjøre, og da jeg klarte det, så ble det en lettelse, sier Bø om sin siste skyting.

– Nervene tok meg
Vetle Sjåstad Christiansen, som hadde heng på medalje etter siste skyting, gikk tom for krefter på sisterunden. Dermed gikk det for sent i sporet, og i mål gikk 26-åringen inn til 8.-plass, 1.59,2 bak Peiffer.

– Det var nervene som tok meg. De tok ikke tak i meg på skytingen, men jeg ble sykt sliten på slutten. Det var tungt, og jeg holdt ikke distansen. Det var ekstremt skuffende, men akkurat nå driter jeg i det fordi Tarjei tok medalje, og det er jeg kjempeglad for, oppsummerer Vetle Sjåstad Christiansen.

Marte Olsbu Røiseland og Johannes Thingnes Bø går som ventet for Norge på single mixed-stafetten i skiskytter-VM i Östersund.

Det bekreftet Thingnes Bø overfor TV 2 etter at han gikk inn til 9.-plass på 20-kilometeren onsdag.