BRONSE: Tarjei Bø gikk inn til bronse på 20 kilometeren i VM.
BRONSE: Tarjei Bø gikk inn til bronse på 20 kilometeren i VM. Foto: Petter Arvidsson

Tarjei Bø kjempet seg til VM-bronse: – Det er som gull

Tarjei Bø tok bronsen på normaldistansen i VM, fire tideler fra sølvet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tarjei Bø tok bronse med en bom på 20 kilometeren i VM. Stryningen jaktet lenge sølvet, men kom i mål fire tideler bak bulgarske Vladimir Iliev. Arnd Peiffer tok gullet.

– Det er som gull. En personlig seier for meg selv. Det er likegyldig om det ble sølv eller bronse, men med en ny fjerdeplass hadde det blitt som i helgen. Jeg lever for medaljene. Hele sesongen er lagt opp til dette, sier Tarjei Bø til TV 2.​

– Den har vært veldig tøft, men de tøffeste årene treningsmessig og sykdomsmessig er de sesongene jeg har tatt flest medaljer. Det har vært utfordrende å komme tilbake å kjempe om seirene. Man er ikke vant til å mestre det presset. Når jeg har kommet i de situasjonene, som i OL i fjor og i helgen, så har jeg feilet litt. Det har vært en mental kamp, sier han.

Johannes Thingnes Bø skjøt seg bort på dagens 20 kilometer, men var glad for at storebror endelig kom på pallen.

– I dag er jeg en stolt lillebror av Tarjei. Det var utrolig kjekt og velfortjent. Han var langt nede etter jaktstarten. Det var utrolig fortjent at han tok medalje. Jeg er skikkelig glad, sier Johannes Thingnes Bø til NRK.

– Han har hatt et lass med 4. plasser de siste mesterskapene. At han endelig tar steget opp på pallen vet jeg betyr så utrolig mye for ham. Han har enda mer lyst til dette enn meg, og det gjør det enda mer fortjent, sier lillebror-Bø til TV 2.

– Så kom det en annen ekkel nordmann

Vetle Sjåstad Christiansen skjøt feilfritt, men sprakk fullstendig på sisterunden og da forsvant medaljesjansene.

Til svenske Expressen var 26-åringen i det spøkefulle hjørnet, og tullet med at han ville at Sebastian Samuelsson skulle ta bronsen da han selv gikk inn til en foreløpig fjerdeplass.

– Så kom det en annen ekkel nordmann og tok fra ham medaljen. Jeg får nesten skylde på Tarjei i dag, sier Sjåstad Christiansen før han blir seriøs.

– Jeg gikk på en smell i dag og hadde ikke mer krefter å gå på, sier han til den svenske avisen.

Nå ser Vetle Sjåstad Christiansen frem til å gå stafetten.

– Jeg er såpass dum at jeg fortsatt har litt ære og selvtillit i behold etter dagens sisterunde, sier Sjåstad Christiansen til TV 2 og sier at han er klar til å gå siste etappe på stafetten.

– Jeg skal snakke litt med Johannes. Jeg tror vi skal se litt på hvilke løpere vi møter på etappene. Jeg er klar til å gå sisteetappe hvis jeg får den. Jeg tror vi tok de andre lagene litt på senga med at jeg gikk siste etappe i mixed. Det var et overraskelsesmoment som talte til vår fordel, sier Sjåstad Christiansen.

Bjørndalen: – Det var litt som forventet

Johannes Thingnes Bø fortsetter å slite på standplass. Med to bom på første stående var 25-åringen ute av gullkampen. Medaljesjansene forsvant da det også ble en bom på andre liggende.

– Det var litt som forventet, faktisk. Dette var nok den øvelsen som var vanskeligst for Johannes i dette VM. Jeg tror han kommer fryktelig sterkt tilbake single mixed-stafetten, stafetten og fellesstarten. Jeg er overbevist om at han har muligheten til å hanke inn flere gull, sier TV 2-ekspert Ole Einar Bjørndalen.

På den siste stående klarte Thingnes Bø å skyte fullt hus. Det gir stryningen selvtillit før single mixed stafetten på torsdag.

– Jeg synes jeg er inne på noe. Det er en fin opplevelse med fullt hus på stående. Det er en stund siden sist, sier Thingnes Bø, som bekrefter at han skal gå morgendagens single mixed.

– Nå er det rett hjem igjen for å få tilbake eksplosiviteten i beina, for det var seigt ute der i dag. Restitusjonsjobben blir viktig. Hvis man er ekstra fokusert har man en lite fordel før morgendagen.