Ny familiebil-versting – perfekt for Norge

400 hk og "Lamborghini-interiør". Se video:

Peugeot har en rekke elektrifiserte modeller på gang.

Den råeste baserer seg på siste generasjon av familiebilen 508, som kom på markedet så sent som i fjor.

508 har fått et langt mer sporty design enn tidligere. I den ladbare modellen som er på vei, blir dette ytterligere understreket.

På bilutstillingen i Genève viser de nå fram konseptbilen 508 Sport Engineered. Det er riktignok en konseptbil, men vi får vite at en produksjonsmodell er på plass allerede neste år.

Da skal man kunne kjøpe en bil som blir nesten identisk til bilen du kan se i videoklippet øverst i denne saken.

Og det blir virkelig ingen sinke i trafikken ...

Ikke bare show

Peugeot har jo vist noen kule konseptbiler tidligere også. Blant annet den helektriske coupeen e-Legend concept. Det er en bil som tok pusten fra publikum. Men denne er det dessverre ingen planer om å realisere som produksjonsmodell.

Men nå har Peugeot bestemt seg for at de ikke bare skal friste oss med konsepter, men i stedet vise biler som faktisk kommer for salg.

"Unboring the future" er stikkordet i Genève. Og vi kan i alle fall slå fast at 508 Sport Engineerede er alt annet enn kjedelig.

Lekker bil – men det hjelper trolig lite på salget

Lekkert interiør, kanskje ikke heeelt det vi forventer å finne i en Peugeot.
Lekkert interiør, kanskje ikke heeelt det vi forventer å finne i en Peugeot.

Mener alvor

Interiøret ser rett og slett ut som det kunne kommet fra en Lamborghini. I alle fall ved første øyekast. Her er det alcantara på sportsrattet, høy midtkonsoll og superbil-inspirert girspake.

På utsiden er det aggressive designet fra 508 blitt enda strammere. Sorte og gule detaljer pynter opp – mens 20" felger, lakkert bremsekalipre og ventilerte bremseskiver gir signaler om at dette er en familiebil som mener alvor.

To elmotorer og bensinmotoren yter totalt 400 hk. Med en slik kraftpakke under panseret, klarer den 0-100 km/t på 4,3 sekunder. Det er blant annet mulig fordi firehjulsdrift sørger for å plante kreftene ned i bakken.

Stadig flere privatleaser bil – dobling på to år

50 kilometer

Batteripakken på 11,8 kWt sørger for at du har en elektrisk rekkevidde på solide 50 km, målt etter WLTP.

Ladbar hybrid er naturligvis en veldig god løsning for å tilpasse seg norske avgifter. I tillegg kommer 508 Sport Engineered både som sedan og stasjonsvogn.

Sistnevnte blir viktig for norske kjøpere, som liker å ha god plass til bagasjen.

Eier du en Peugeot? Fortell oss om det her:

Allerede i år kommer Peugeot med en viktig helektrisk nyhet i Norge - se video under: