Etter en sesong med stang ut i utfor i verdenscupen fikk Kjetil Jansrud (33) omsider en opptur - og det i sesongens siste utforrenn.

Vinstra-alpinisten, som riktig nok tok VM-gull i utfor i Åre i februar, leverte solid i verdenscupavslutningen i Andorra og endte på andreplass, 34 hundredeler bak seirende Dominik Paris.

– Når vi skal se tilbake på denne sesongen, så er det ikke bare VM som står igjen. Det viser at det har vært en utfordring. Den er nå løst. Nå går det unna. Det er ikke sånn at man vinner hver dag, men målet er å være i miksen, sier Jansrud til NRK.

Jansruds beste utforplassering i verdenscupen før onsdagens renn var åttendeplassen på Kvitfjell i starten av mars. Før det hadde han ikke en eneste topp ti-plassering i disiplinen.

– Det har vært surt. Nå er det gøy. Sånn går det. Opp og ned.

Før rennet var det knyttet noe spenning til om Paris kunne klare å ta igjen de 80 poengene som skilte ham og Beat Feuz i utfor-cupen.

Men til tross for seier ble det bare med forsøket for Paris.

Feuz endte nemlig på sjetteplass og sikret seg de nødvendige poengene til å vinne utfor-kulen for andre år på rad. Til slutt ble avstanden ned til Paris på 20 poeng. Vincent Kriechmayr kapret tredjeplassen i utfor-cupen.

Aleksander Aamodt Kilde hadde forhåpninger om å levere et godt utforrenn og dermed kjøre seg inn på pallen i utfor-cupen, men 26-åringen la igjen for mye tid i bakken og endte til på åttendeplass. Han ble nummer fire i sammendraget med 55 poeng opp til Kriechmayr.

Adrian Smiseth Sejersted ble nummer 19. plass i rennet.