Fra fosterhjem og kneskader til Stjernestatus i Premier League:

– Mange har kommet fra intet og allikevel blitt til noe

Callum Wilson har møtt mye motgang på veien mot toppen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Bournemouth - Newcastle fra 15.30 (kampstart 16.00) på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo

Callum Wilson har opplevd mye motgang i sin karriere, og banen først og fremst på grunn av trøblete knær.

27-åringen gjorde nok et comeback etter en kneskade i forrige runde mot Huddersfield, og Bournemouth-spissen slo til med både scoring og målgivende i 2-0-seieren.

Det er ingen tvil om at Wilson var savnet i de seks kampene han gikk glipp av på grunn av den siste skaden.

– Jeg spurte ham konstant «Når er du tilbake?», og han sa «tre-fire uker». Jeg tenkte «kom igjen», sa Ryan Fraser etter kampen mot Huddersfield.

– Det er helt urealistisk
Bournemouth stod med ni strake ligatap på fremmed gress før samarbeidet mellom Wilson og Fraser sikret tre etterlengtede poeng i Huddersfield. Fraser fant Wilson som satte inn 1-0, mens rollene var byttet da Fraser fikset 2-0. Fraser har for øvrig stått bak fem av Wilsons elleve scoringer så langt denne sesongen.

– Når man kommer tilbake, har man ekstra lyst til å spille bra. Og det klarte jeg, sier Wilson.

Og det er ikke langt ifra første gang Wilson har gjort comeback. I september 2015 pådro han seg en alvorlig kneskade. Han var tilbake på banen i april 2016, men i februar året etter fikk han en ny alvorlig smell i det andre kneet. Wilson har allikevel klart å komme tilbake på toppnivå, og i november i fjor fikk han debuten for England. Wilson tok vare på sjansen og scoret i privatlandskampen mot USA.

– Fra å spille utenfor ligasystemet til å score i landslagsdebuten min. Det er helt urealistisk, men jeg har klart det. Jeg vil alltid huske det. Jeg har ventet lenge på det, men det har vært mange motbakker på veien, sier Wilson til Premier Leagues egen TV-kanal.

– Det er flott for Callum og familien, og alle som har støttet ham på veien, sier Bournemouth-manager, Eddie Howe.

– Mange motbakker
​Og selv om Wilsom har fått god støtte på veien tilbake, har han en enorm mental styrke. En vanskelig oppvekst, med opphold i fosterhjem, har gjort målmaskinen tøff i topplokket. Og denne sesongen har det løsnet for alvor for angriperen, som står med elleve scoringer i ligaen.

– Mange har kommet fra ingenting og likevel blitt til noe. Dette er som det, selv om omstendighetene kan variere. Da jeg ble skadet, tenkte jeg utelukkende på å returnere som en bedre spiller. Og det tvilte jeg aldri på, sier Wilson.

PS! Bournemouth-stjernen ble onsdag også tatt ut i landslagssjef Gareth Southgates tropp til kampene mot Tsjekkia og Montenegro.