Eckhoff røpet seg: – Noen som er mer profilerte enn meg får gå

Etter den skuffende innsatsen på normaldistansen i VM bekrefter Tiril Eckhoff at hun ikke er aktuell for torsdagens single mixed stafett.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hanna Öberg gjorde akkurat som under OL i fjor og var feilfri på standplass. Svensken kapret gullet på tirsdagens normaldistanse i VM.

For de norske ble normaldistansen en nedtur. Tiril Eckhoff bommet to ganger på første liggende og fikk løpet sitt ødelagt. Hun var feilfri på neste liggende, men måtte tåle en ny bom på første stående. Med to bom på siste stående ble hun dårligst av de norske, slått med 4.22.

Etterpå bekrefter Eckhoff at hun ikke er aktuell for torsdagens single mixed stafett i Östersund-VM.

– Jeg skal ikke gå den. Det er en annen som er mer profilert som skal gå den, sier Tiril Eckhoff til TV 2 Sporten – og sikter til lagvenninnen Marte Olsbu Røiseland, som trolig får med seg Johannes Thingnes Bø på distansen.

– Men der snek jeg ut det uttaket, det var vel hemmelig ennå, det? Konklusjonen for meg er uansett at det er greit å slappe av litt, medgir Eckhoff.

– Passer meg bra
Hun vil imidlertid ikke klage på at VM-programmet er for tøft.

– Det er vel første gang det er konkurranse annenhver helg, og selv om det er vanskelig, så skal jeg klare å hente meg inn igjen. For meg passer det bra, egentlig, sier Tiril Eckhoff.

Ingrid Tandrevold hadde en bom på hver av de tre første skytingene. Hun avsluttet med å være feilfri på den siste stående skytingen, men var 3.04,8 minutter bak i mål. Tandrevold ble den beste norske med sin 18. plass.

– Jeg tror jeg ville litt for mye, og burde prøvd å ta det litt mer safe, oppsummerer Tandrevold til TV 2 Sporten.

Marte Olsbu Røiseland startet med feilfri skyting, men pådro seg totalt fire tilleggsminutter. Da hjalp det ikke at farten i sporet var høy. Hun var til slutt 3.26 minutter bak. Dermed ble hun nummer 23.

Synnøve Solemdal skjøt på seg to tilleggsminutter, men hadde ingen rakettfart i sporet. Hun endte 3.53 minutter bak og på en 29. plass.

Bjørndalen: – Som forventet
TV 2-ekspert Ole Einar Bjørndalen oppsummerer den norske innsatsen slik:

– Vi er ikke helt etter medaljeplanen i dag. Men det ble litt som forventet. Jeg tror de norske jentene kommer sterkere tilbake på stafettene og fellesstarten, sier han.

Han var mektig imponert over svenske Hanna Øberg, som innfridde forventningene og tok sitt første VM-gull.

– Hanna Øberg imponerte. Trøkket på henne var veldig stort. Men hun taklet det i OL, og det å få det så mye verre enn i OL er vanskelig å få. VM på hjemmebane er nok opp mot OL, men OL er nok mye verre, poengterer han om presset den svenske gullvinneren taklet på en utmerket måte.