HÅPER PÅ OVERLEVELSE: Martine Wolff til høyre forlater uansett klubben.
HÅPER PÅ OVERLEVELSE: Martine Wolff til høyre forlater uansett klubben. Foto: Robert Wengler / Ritzau Scanpix

Stemningen har snudd: Nå tror Larvik at klubben kan berges

Larvik har fått redusert gjelden betraktelig, og ledelsen jobber nå på overtid for å berge klubben videre.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stemningen er snudd i Larvik Håndballklubb.

Nå tror ledelsen på at klubben kan reddes, og vil jobbe på spreng frem til årsmøtet torsdag klokken 18 med å skaffe til veie pengene som trengs for å redde klubben.

Det er jobbing på overtid, og alle detaljer er ennå ikke på plass, men etter styremøtet onsdag er optimismen stor:

– Vi har stor tro på videre drift, og at Larvik skal kunne eksistere langt inn i fremtiden. Vi er ikke i mål ennå, men det er såpass mye positivt nå, at vi er høyt oppe på prosentskalaen for overlevelse, sier daglig leder Pål Albertsen til TV 2.

– Alt handler om økonomi, men vi må få avklart de siste detaljene. Det handler om å reforhandle med alle kreditorer, og å kvitte oss med gjeld. Samtidig må vi få inn friske penger. Det er et puslespill, som enda ikke er ferdiglagt.

Klubbledelsen jobber opp mot alle sponsorer, og alle som har et hjerte for Larvik i håp om å få hjelpen de trenger, og på den måten presentere en løsning for årsmøtet.

Det har vært jobbet intenst for å komme opp med en midlertidig redningspakke for klubben.

For to uker siden var det liten tro på at det skulle dukke opp en redning, men i forrige uke ble det ekstraordinære årsmøtet avlyst, ettersom det var bevegelse i positiv retning.

Det var blant annet etter et forslag til redningsmodell lagt frem av Anja Hammerseng-Edin.

Nå har de fått krympet gjelden til leverandører betraktelig, men fremdeles mangler penger til lønn, feriepenger og annen drift fremover.

Larvik Håndballklubb er ikke i mål, men der de involverte slet med å se lyset i tunnelen for kort tid siden er det nå veldig mange i klubben som har tro på at dette skal gå i orden – i alle fall på kort sikt.

Flere spillere har allerede bestemt seg for å forlate klubben.

Tidligere onsdag kom meldingen om at Martine Wolff går til Sola. Fra før har Mari Molid, Hege Løken, Mari Finstad Bergum og Karoline Lund valgt å forlate Larvik fra neste sesong. Molid og Løken går til Molde, Bergum til Flint, Lund til nyopprykkede Aker.