FLY FORBANNET: Alexandr Bolsjunov under sprinten i Drammen.
FLY FORBANNET: Alexandr Bolsjunov under sprinten i Drammen. Foto: Bendiksby, Terje

Rasende Bolsjunov slo i veggen og sparket i gulvet etter sprintfiasko

Aleksandr Bolsjunov mistet ledelsen i verdenscupen sammenlagt til Johannes Høsflot Klæbo etter sprinten i Drammen. Det var han alt annet enn fornøyd med.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Johannes Høsflot Klæbo leder verdenscupen med 31 poeng til erkerival Aleksandr Bolsjunov etter at han vant sprinten i Drammen.

Russeren var alt annet enn fornøyd da han røk ut i kvartfinalen, og skjønte at Klæbo ville passere ham i sammendrag.

– Han var fryktelig forbanna da han røk ut i dag, sier TV 2s langrennsekspert Petter Soleng Skinstad som så Bolsjunovs raseriutbrudd på nært hold.

– Han slo i veggen, sparket i gulvet og det var ingen som turte å snakke med ham på en halvtimes tid.

– Skremte russiske okser

Han tror at Bolsjunov kan komme til å kanalisere sinnet inn i gode resultater i sesongavslutningen.

– Bolsjunov har hatt litt stang-ut i både VM og Tour de Ski. Han har vært veldig nær å vinne. Det har Klæbo klart, men ikke han. Jeg tror det betyr mer for Bolsjunov å vinne verdenscupen sammenlagt, sier eksperten.

– Når man får skremt disse russiske oksene litt, og de blir litt forbannet, da er de vonde å slå. Det så vi på femmila i Kollen, vi så det da han bråbestemte seg på femmila i VM også. Han er vanvittig sterk og gjennomtrent. Han blir vanskelig å holde bak seg både i Falun og Canada.

– Det blir brutalt

Johannes Høsflot Klæbo tar ingenting for gitt før de to siste ukene i sesongen.

– Ganske sikker på at han er revansjesugen. Han er sikkert ikke veldig fornøyd nå, da må vi ta med oss at det blir brutalt i Falun. Da er det sprint først og fremst på lørdag, så må vi ta det derfra, sier Klæbo til TV 2.

– Hvordan blir det i kampen til slutt?

– Det blir spennende å se. Skulle gjerne hatt noen som er synsk som kunne fortalt meg det. Jeg tror bare jeg må gi alt helt til mål, så får vi telle opp etter Canada.

– Bolsjunov viser at han er sterk i prologen, men så fikk han det igjen i kvartfinalen. Det er viktig for min del med tanke på verdenscup-troféet, det må vi takke for, men jeg regner med at han kommer til å være sulten i Falun. Det blir ikke noe hvilehjem, her må man bare stå på de siste to ukene.

Spennende avslutning

Selv ekspertene syns avslutningen av sesongen er vanskelig å spå.

Det gjenstår en sprint og en 15-kilometer i Falun, før den avsluttende minitouren med sprint, 15-kilometer og jaktstart i Québec.

– Det kommer til å bli veldig tett. I fjor var Bolsjunov vanvittig sterk på slutten av sesongen. Klæbo er veldig fornøyd med en sesong der han vant Tour de Ski og tre VM-gult. Om han klarer å motivere seg, og kjempe hele veien om verdenscupen... Det blir veldig spennende å se.

– Det er forskjell på tro og håper. Jeg er dessverre litt redd at Bolsjunov kan bli litt for sterk på slutten av sesongen, og at han tar det. Det som er med Johannes Høsflot Klæbo er at han vinner omtrent annethvert skirenn han går, så han er fryktelig vanskelig å spå. Det er høye topper, og dype daler. Det er helt umulig å si.